14.3 C
Amposta

S’enfronta a 43 anys de presó per agredir sexualment la filla de la seva parella i abusar de dos menors més

El judici arrenca aquest dimarts a porta tancada a l'Audiència de Tarragona

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Un home s’enfronta a 43 anys de presó per agredir sexualment la filla menor de la seva parella durant divuit anys. A més, l’investigat va abusar sexualment de dos amics d’una altra de les seves filles, menors d’edat. Els fets van ocórrer en diferents localitats de la demarcació de Tarragona entre els anys 2001 i 2019. El fiscal l’acusa d’un delicte continuat d’agressió sexual a menor de 16 anys amb accés carnal i introducció de membres corporals en concurs real amb un delicte contra la integritat moral. Alhora, d’un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys i d’un altre també d’abús sexual. El judici ha començat aquest dimarts a porta tancada a l’Audiència de Tarragona i està previst que s’allargui fins a aquest dijous.

En la vista, també es jutja la mare de la menor acusada d’un delicte d’omissió del deure de denunciar, ja que, segons el ministeri públic, la dona hauria tingut coneixement de les agressions i no va fer per res impedir-les. Fiscalia li demana una pena de 20 mesos de presó. Al gener, el tribunal va acceptar la petició de la seva defensa que va sol·licitar suspendre el judici, al·legant que havia prescrit el delicte. Llavors, el ministeri públic va interposar un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aquest dimarts, després de la suspensió, ha tornat a començar el judici.

Divuit anys abusant de la seva fillastra

Segons l’escrit d’acusació del fiscal, els dos acusats van mantenir una relació sentimental durant divuit anys, de la qual han nascut dues filles. La víctima principal és només filla de l’acusada, fruit d’una relació anterior. El fiscal explica que el padrastre va començar a abusar de la menor quan tenia sis o set anys, amb tocaments i sexe oral. Segons apunta fiscalia, l’acusada va preguntar a la menor si el padrastre li havia fet alguna cosa i la víctima “sempre contestava que no”.

A l’edat de catorze anys, l’acusat va iniciar les agressions amb penetració. La víctima va patir-les de forma diària i durant anys fins que a ser major d’edat, quan va intentar aturar-les. Llavors, indica el ministeri públic, l’acusat va amenaçar-la dient-li que violaria a la seva germana menor si es negava a mantenir-hi relacions sexuals. A més, quan la jove va marxar a viure als Estats Units l’agost de 2019, les amenaces van continuar i li exigia vídeos sexuals.

Tots aquests actes vexatoris, indica el fiscal, van causar una “greu” situació psicològica a la víctima, que presenta un historial clínic compatible amb un trastorn d’ansietat-depressiu. La noia va denunciar l’home el 31 d’octubre de 2019. Des del novembre del mateix any, l’acusat es troba en presó preventiva. Els abusos i les agressions es van cometre en els diversos domicilis familiars on van viure, com ara a la Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys o Calafell, durant divuit anys.

El fiscal també indica en el seu escrit que l’acusada va enxampar l’home agredint la seva filla quan aquesta ja era major d’edat i que no va denunciar-lo ni tampoc va fer res per impedir-ho. El novembre de 2019, la investigada va denunciar la seva parella per un delicte de maltractament patit en un clima de violència en l’àmbit familiar, un cop la seva filla ja havia denunciat l’home.

L’investigat va abusar de dos amics de la seva filla

En paral·lel, l’investigat va abusar de dos amics de la seva filla, de dotze i vuit anys. Ambdós es van quedar a dormir a casa de l’home després d’una festa de final de curs de l’escola i, llavors, va ser quan van patir els abusos. En el cas del més gran també el va agredir en un descampat, després que l’investigat el recollís de l’estació de tren de Calafell. El noi també pateix un trastorn per estrès posttraumàtic.

43 anys de presó

El fiscal demana divuit anys per un delicte continuat d’agressió sexual a menor de setze anys i dos més pel delicte contra la integritat moral. Alhora, sol·licita la prohibició de comunicar-se o aproximar-se a mil metres de la víctima durant 20 anys. També li exigeix que se li imposi una pena de deu anys de llibertat vigilada i inhabilitació especial per qualsevol feina amb menors d’edat durant un període de 23 anys.

Pel que fa al delicte continuat d’abús sexual a menor de setze anys i el d’abús sexuals, també demana dotze i onze anys, respectivament. A banda, d’una petició de vuit i sis anys de llibertat vigilada per ambdós delictes. Per tot plegat, l’home s’enfronta a 43 anys de presó.

En paral·lel, el ministeri públic demana una indemnització de responsabilitat civil de 72.800 euros per a la víctima, 60.000 dels quals pels danys morals patits. Per a les altres dues víctimes, sol·licita una indemnització de 40.800 i 20.000 euros, respectivament.

Respecte a l’altra acusada, la fiscalia li atribueix un delicte d’omissió del deure de denunciar i li demana una pena de 20 mesos de multa amb una quota de deu euros diaris.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -