14.3 C
Amposta

Seleccionats els quatre xefs espanyols que competiran a ‘Chef Balfegó’

Als quatre espanyols se'ls unirà un xef de cada país convidat en aquesta VII edició: Itàlia, Alemanya, Portugal i la regió de Benelux

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

l concurs internacional de gastronomia professional Chef Balfegó, certamen de referència a nivell mundial, ja té els quatre finalistes espanyols d’aquesta nova edició. Concretament, competiran pel guardó: Cristóbal Muñoz, del restaurant Ambivium* (Peñafiel, Valladolid); Lander Cornago, del restaurant Arzak*** (Sant Sebastià); Pablo Zuazu, del restaurant Via Veneto* (Barcelona), i Paula Gutiérrez, del restaurant Taller Arzuaga* (Quintanilla d’Onésimo, Valladolid). (Podeu veure un ample historial de cadascun d’ells en aquest enllaç:

Els quatre xefs han estat seleccionats entre gairebé 200 candidatures per un jurat professional, format per xefs i professionals del sector, que han valorat: l’originalitat, la tècnica i el tracte del producte, entre d’altres aspectes de les receptes presentades. A ells se sumaran un cuiner italià, un altre alemany, un altre portuguès i, per primera vegada un de Benelux, que comprèn Bèlgica, Països Baixos (Netherlands) i Luxemburg, regió que participa per primera vegada al concurs. A diferència dels espanyols, els quatre internacionals seran seleccionats en semifinals presencials als seus respectius països d’origen, on hauran d’elaborar dues receptes amb tonyina roja Balfegó i un jurat format per estrelles MICHELIN del país triarà el representant.

Els vuit aspirants seleccionats competiran a la final de la VII edició del concurs Chef Balfegó, que se celebrarà el proper 28 d’octubre a Madrid. Durant el matí, els xefs hauran d’elaborar les receptes de tonyina roja Balfegó a les cuines de la prestigiosa escola internacional de cuina Le Cordon Bleu. Aquesta prova final del concurs permetrà als seleccionats enfrontar-se a un jurat format per alguns dels millors xefs i crítics gastronòmics del país.

A la nit, el Gran Teatre Caixabank Príncipe Pío acollirà la cerimònia de lliurament de premis i el posterior sopar, on mitjans de comunicació, xefs i altres personalitats podran degustar la millor tonyina roja com a cloenda del concurs Chef Balfegó 2024.

El concurs impulsa la carrera de joves talents de la gastronomia i actua com a preludi a la consecució d’una estrella MICHELIN, com és el cas d’Alejandro Serrano (Alejandro Serrano*) i Rafel Muria (Quatre Molins*), xefs que van rebre l’estrella després d’alçar-se amb el títol de Chef Balfegó. El palmarès, amb ells, el formen Juan Carlos Reyes, guanyador de la primera i que representava ABaC***; Alejandro Polo, del restaurant Bardal**; Gianluca Monni, representant italià de La Dispensa de I Balocchi i Alberto Montes, segon xef del Restaurant Atrio*** de Càceres, guanyador de la darrera edició.

Amb la incorporació de Benelux com a país convidat juntament amb Itàlia, Alemanya i Portugal, la VII edició de Xef Balfegó es converteix en la més internacional fins ara, reunint el mateix nombre de cuiners espanyols que internacionals. Això és fruit de la rellevància i la influència que està adquirint aquest certamen a nivell mundial, que espera anar sumant països a cada edició, per continuar ajudant a rellançar la carrera de joves professionals de la gastronomia de tot el món.

Més de 10.000 euros en premis

El jurat de la setena edició de Chef Balfegó estarà presidit per Martín Berasategui –vuit Estrelles Michelin i ambaixador gastronòmic de Balfegó– i integrat per xefs de reconegut prestigi a l’entorn de la gastronomia i la restauració. Cal ressenyar que a l’edició de 2023 es van asseure al costat de Berasategui, Fina Puigdevall (Rt. Les Cols** – Girona); Diego Guerrero (Rte. DStage** – Madrid); Benito Gómez (Restaurant Bardal** – Màlaga), i Erwan Poudoulec, xef i director tècnic de l’Escola d’Alta Cuina Le Cordon Bleu. El jurat serà l’encarregat de decidir els tres guanyadors de la VII edició d’aquest Concurs de Cuina Professional que organitza Balfegó, empresa especialitzada en pesca, cura, estudi i comercialització de tonyina roja, i exportadora del món per la qualitat i l’excel·lència de la seva producte.

Es valorarà per aquest ordre el sabor, aroma i textura de cada plat (40 punts), la presentació (30 punts), l’equilibri dels ingredients (15 punts), i l’elaboració i el tractament correcte del producte (15 punts). Els xefs participants podran comptar amb la col·laboració d´un ajudant de cuina del mateix restaurant on treballi el concursant.

Els premis pugen a més de 10.000 euros en metàl·lic, un viatge al Japó, la participació en un curtmetratge sobre els cuiners finalistes i altres importants recompenses. A més del trofeu corresponent i una manta de ganivets japonesos especials per al tall de peix, el xef guanyador rebrà 6.000 euros en metàl·lic i un viatge al Japó per a dues persones. Tota una setmana per conèixer la riquesa gastronòmica i cultural del país nipó. Per part seva, el xef que quedi en segona posició rebrà 3.000 euros de premi, i el tercer rebrà 1.000 euros.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -