14.3 C
Amposta

Segueix la recuperació del Castell d’Ascó amb una nova intervenció arqueològica

- Anunci -spot_img

El més vist

- Advertisement -

Continuen els treballs arqueològics al Castell d’Ascó iniciats el mes de juliol i que permeten estudiar les restes arqueològiques que van apareixent, i interpretar les diferents èpoques que l’han anat conformant, així com el funcionament dels espais en l’època en què van ser concebuts. Tot això amb la idea de recuperar el conjunt del castell i fer-lo íntegrament visitable.

En la campanya d’enguany s’intervé a la zona que correspon a l’antiga capella del castell dedicada a Sant Pere -queda dempeus l’absis de la mateixa-, a la zona d’estances residencials per la Comanda, i a una zona d’espais destinats a la defensa. De moment han aparegut grans sitges per a cereals, restes d’un forn i el paviment i la porta d’accés al priorat de Sant Pere. A més, a la plana que es troba als peus dels edificis anteriors han aparegut la base dels murs, molt derruïts, però que permeten deduir l’organització interna d’aquest espai.

L’excavació combina mitjans manuals i mecànics, de la totalitat dels enderrocs fins a la localització dels nivells de circulació de les diferents estances: capella i sales annexes. A més, s’està recuperant, classificant i replegant de manera diferenciada els materials constructius procedents de la destrucció de les dependències, i es valorarà si és possible recuperar-los en una propera actuació de consolidació del conjunt.

Des de 2014 s’han realitzat diverses intervencions arqueològiques que, ara com ara, han permès recuperar la torre-garita, les sales més pròximes a aquesta, panys de muralla i una sèrie de sitges i cisternes. Per Josep Maria Raduà, regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament d’Ascó, de cara a futures fases “es preveu una consolidació del conjunt d’espais recuperats del castell utilitzant un criteri d’intervenció unitari, amb un doble objectiu: preservar les restes i ajudar a comprendre de forma completa el complex defensiu”.

L’obra, que va a càrrec de l’empresa Recop, es va adjudicar per uns 250.000 euros amb un termini d’execució de cinc mesos.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -