14.3 C
Amposta

Sau30: “Hem trobat a faltar el Carles cada dia des de fa vint anys, i sempre està present”

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Una desena de concerts després de la seva reunió, Sau30 encara la cita més esperada de la seva gira, aquest divendres 1 de març al Gran Teatre del Liceu. A Barcelona, i coincidint amb el recent aniversari dels 20 anys de la mort de l’ex líder del grup Carles Sabater, l’equip íntegre que va formar part de la popular banda tindrà un record especial pel cantant. Pep Sala, que va liderar Sau amb ell, avança a l’ACN que serà un homenatge “el més elegant i subtil possible, potser com li agradaria a ell”, i afegeix que no ho han volgut anunciar abans per “no caure en el màrqueting del concert homenatge”. Al capdavall, afegeix, Sabater ha estat present “cada dia dels últims vint anys” a les seves vides i per tant també en tots els concerts d’aquesta gira. Una gira “nostàlgica” –assumeix Sala- que no anirà més enllà d’aquest 2019 i que haurà estat bona si serveix “per mantenir el record” del que van fer, “i el del Carles”.

“Si podem mantenir el record del que vam fer, i mantenir el record del Carles, que ja no hi és, benvinguda sigui aquesta aventura; però això és tot”, remarca Pep Sala entrevistat per l’ACN. Pel cantant i guitarrista, i pel conjunt dels 18 músics i tècnics que van militar a Sau i que s’han retrobat en la gira de ‘Sau30 (La banda de Sau. Una banda sense futur)’, el balanç d’aquesta “aventura” és molt positiu.

Van decidir retrobar-se sense pretensions, només amb una il·lusió. “La d’uns amics que es troben per compartir unes cançons que vam fer fa molts anys, recordar aquella època i sobretot recordar el Carles”, recorda Pep Sala. Amb aquest ànim Sau30 ha ofert ja una desena de concerts (Girona, Castelló d’Empúries, Lleida, Vic i Manresa, entre altres) i calculen fer-ne encara un grapat més (per ara n’hi ha de confirmats a Alcanar, Mallorca i Vilafranca del Penedès) fins a finals del 2019, però no més enllà.

El balanç –anticipen- és molt bo, “collonut”, i també “sorprenent”, confessa Sala. I és que els components del grup (músics, tècnics, road mànagers, etc.) potser no comptaven amb una “resposta” tan entusiasta de la gent vint anys després. “Sabíem que hi havia gent a la qual li faria gràcia tornar a veure això, però…”, deixa anar Sabater.

Jonathan Argüelles -l’únic músic que no va formar part de Sau i que està sent la veu de Sau30- comparteix aquest sentiment, i com a “fan” del grup aprecia que s’hagi donat l’oportunitat de reviure els concerts de la banda a gent que per joventut o per altres raons no hi va poder ser.

Una presència “molt forta”

“Carles Sabater era un home molt gran i carismàtic, amb una presència a l’escenari i a la vida molt fortes”, comenta Pep Sala. Aquesta “presència” no ha desaparegut mai del tot, afegeix el cantant, que assegura haver-lo trobat a faltar “cada dia dels últims vint anys”.

I a la gira de Sau30 el seu record ha estat, encara més, una constant. “En tots els concerts sempre hi ha algun moment que en parlem, però també ho fem abans, als assajos o sopant”, reconeix Sala. Potser per això, a les portes del concert al Liceu Sala no vol fer créixer “les expectatives” sobre el record especial que el grup tindrà per Sabater coincidint amb la proximitat de l’aniversari dels 20 anys de la seva mort (el 13 de febrer de 1999, després d’un concert a Vilafranca).

“El Carles ja està present a tots els concerts d’aquesta gira, com no podia ser d’altra manera, i tampoc volíem caure en la temptació de fer màrqueting amb un ‘concert-homenatge’”, explica, motiu pel qual no van anunciar aquesta “sorpresa” fins que no es van exhaurir les localitats.

“Durant el concert tindrem un record pel Carles i ho intentarem fer de la forma més elegant i subtil possible, potser com li agradaria a ell”, concreta. Argüelles s’hi apunta: “Si diem que serà ‘màgic’ –com resa la promoció- és perquè no serà quelcom gaire evident sinó subtil, senzill i delicat. No apareixerà l’holograma de Carles Sabater a l’escenari…”, ironitza el cantant per indicar per on no aniran els trets.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -