Okay Productions estrena enguany una proposta cultural única a Catalunya per celebrar la diada de Sant Jordi. L’entitat està compromesa amb el treball per la igualtat de gènere i la inclusivitat i és per això que pujarà als escenaris amb un espectacle infantil igualitari anomenat “Santa Jordina i Sant Jordi”. Consisteix en un contacontes que té com a protagonistes la Jordina i el Jordi, dos aventurers que s’endinsaran als camps de la pagesia ebrenca. La creació del conte és obra de l’artista Griselda Fornós qui interpreta un dels papers juntament amb l’actor tortosí Felipe Tallada. Ho faran acompanyats de personatges de fantasía en forma de titelles i amb música en directe.
Les activitats, organitzades de forma conjunta amb l’Ajuntament de Roquetes, seguiran amb els tallers de manualitats inspirades amb la història del conte i amb la creació de roses a partir de la mà dels i les infants que vinguin a l’acte. Totes les persones podran fer-se fotografies al photocall amb els personatges de la història. Un espai que ha creat el dissenyador gràfic Alberto Lamote de Grigon, la mateixa persona qui ha fet el cartell que anuncia les activitats.
Les activitats transcorreran al Carrer Major a partir de les 10h on l’Ajuntament i el comerç local viuran la diada del llibre d’una forma diferent.
Griselda Fornós i Felipe Tallada, els protagonistes
Griselda Fornós (Barcelona) i Felipe Tallada (Tortosa) han estat treballant els darrers mesos el guió del contacontes. Seran els protagonistes d’una història inclusiva que s’endinsa a la cultura i les tradicions de la pagesia ebrenca tot jugant amb personatges de l’imaginari català i amb la integració del drac com a protagonista i no com antagonista de la típica llegenda.
Conscients de la necessitat de preservar les llegendes catalanes, la proposta vol anar més enllà i integrar la dona a la història fent que Santa Jordina sigui la nova heroïna que desafia la tradició sense trencar-la.
Les manualitats i el photocall
Les manualitats són la creació d’Iris Pasanau i Montse Vilanova qui han treballat per buscar la simplicitat i la originalitat fent que els xiquetes i les xiquetes es sentin partícips de la història amb la creació d’un drac a partir d’una agulla d’estendre roba i punts de llibre a partir de la palma de la mà.
El photocall és obra del dissenyador Alberto Lamote de Grigon qui s’ha inspirat amb els personatges de l’obra per crear elements que els assistents puguin agafar amb les seves mans per fer-se fotografies. És també el responsable del cartell que anuncia la festa i les propostes.
La co-organització i els col·laboradors, les claus de l’activitat
L’Ajuntament de Roquetes és organitzador de les propostes de forma conjunta amb l’Associació Cultural Okay Productions. És la clau del bon desenvolupament de l’activitat perquè gràcies als recursos de l’administració pública es poden acabar tirant endavant propostes d’aquesta índole que impliquen la creativitat del món associatiu. De fet el projecte compta amb el suport de l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Roquetes i amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.
Redacció