14.3 C
Amposta

Santa Bàrbara podria tenir servei de policia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En el darrer ple, es va aprovar per unanimitat, la moció presentada pel MAP (Moviment Alternatiu Planer) que proposa l’estudi de la creació d’un cos de policia local o la millora del servei de vigilància. La creació d’un cos de policia local o l’increment del servei de vigilància municipal, que actualment només disposa d’un efectiu, és un dels temes que va demandar-se dijous a la sessió de ple celebrada per la corporació municipal.

El MAP, en la moció presentada, va exposar que aquest és un problema que preocupa a la ciutadania, en el dia a dia i la convivència del poble. La inseguretat, amb actes vandàlics que darrerament s’han produït a la població; la desobediència per part d’alguns veïns als senyals de trànsit, especialment en l’aparcament; les defecacions de gossos per tota la població, tot i disposar d’espais canins per fer-ho; el reciclatge de la brossa… Isabel García explicava que“aquestes actituds incíviques es poden modificar però que la població necessita poder tenir un grau de convivència”. Per aquest motiu, tot i que el municipi disposa de servei de vigilància municipal, amb només un efectiu i que consideren insuficient, el MAP recorda que un vigilant municipal no és un policia local, ni té les mateixes funcions, veient necessari la creació d’un cos de policia. El Moviment Alternatiu Planer demanava amb aquesta moció l’estudi de la seva creació o la millora en el servei de vigilància municipal.

El PSC pensen que és una moció encertada tot i ser més partidaris de la figura del vigilant municipal, la seva representant Eva Franch és conscient del cos elevat que suposaria per al poble tenir policia municipal. El PP també hi votava a favor, Joaquim Martí, recordava que aquesta era una llarga reivindicació i que s’ha d’estudiar “el que tenim clar és, que en un vigilant municipal no en tenim prou per Santa Bàrbara”.

Manel Crespo actual regidor de governació i responsable de l’àrea de policia i bon govern argumentava que “l’estudi no és fàcil, que fa dies estan tenint reunions amb diversos cossos de policia per saber com s’ha de fer i adaptar-lo a la població […] en un municipi de menys de 10.000 habitants no hi ha obligació de policia local i l’afectació al pressupost seria molt elevada” afirmava que donarien resposta tan aviat com es pugui, tot i veure més viable la creació de noves places de vigilant municipal. Aquesta moció fou aprovada amb el suport de tots els partits polítics.

Font: laplanaradio.cat

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -