14.3 C
Amposta

Sant Jaume d’Enveja s’adhereix a una plataforma estatal per defensar els festeigs amb bous

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja va celebrar el segon ple ordinari de l’any aquest dilluns dia 22 de febrer. Un ple on, entre altres, es va aprovar l’adhesió a la Plataforma para la Defensa de los Festejos de Tauromaquia Tradicional.

Aquesta aprovació s’ha dut a terme amb la intenció de reivindicar “la importància de les celebracions de tauromàquia tradicional, festes regulades que les penyes i comissions de bous treballen amb serietat per conservar-les i millorar-les”, segons diu el mateix consistori.

L’ajuntament diu que “son un exemple de cultura popular i tradicional heretada dels nostres avantpassats des de temps immemorial” i diferents associacions taurines de tot Espanya i la Federación Española de Toro con Cuerda, s’han unit per crear la Plataforma para la Defensa de los Festejos de Tauromaquia Tradicional. Fins avui, segons l’ajuntament, “no sense esforç, hem gaudit dels festeigs taurins dels nostres municipis, malgrat els que es posicionen en contra i el seu treball incessant per aconseguir la fi de les nostres tradicions, i que moltes vegades han entorpit l’organització d’aquestes festes tradicionals per tota la geografia espanyola, posant impediments, utilitzant l’insult i el menyspreu”.

Des d’aquesta plataforma es proposa la unió de tots els pobles i associacions que organitzen festes amb bous, que ha de servir de referència davant les administracions i el sector professional del bou, i ha de ser l’interlocutor autoritzat per defensar els seus drets i interessos. El ple de Sant Jaume d’Enveja va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals (PSC, ERC i Totes i Tots per Sant Jaume) aquesta adhesió i va nomenar a Xavier Llorach Masià, regidor d’Activitats Tradicionals, perquè el representi en aquesta plataforma.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -