14.3 C
Amposta

Sant Jaume d’Enveja aprova un pla de reactivació socioeconòmica per la Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El passat dijous 4 de juny, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja va celebrar el primer
ple telemàtic de la seua història. El ple començava fent un minut de silenci en record
a totes les persones que han perdut la vida lluitant contra la Covid-19. A continuació, prenia possessió del seu càrrec de regidora Estefania Gisbert Porres del grup municipal d’ERC arran de la dimissió del regidor i cap de llista a les passades eleccions municipals, Sr. Joan Bertomeu Zaragoza.

La sessió plenària va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, és a dir, el grup socialista, un pla de reactivació socioeconòmica per combatre els efectes de la crisi generada per la pandèmia del coronavirus. Aquest pla té gairebé una cinquantena de propostes dividides en cinc blocs: mesures a plantejar a administracions superiors, econòmiques, socials i educatives, de promoció comercial i turística i d’ajuda al teixit associatiu.

El pla preveu ajudes a petites empreses, autònoms, treballadors i entitats; bonificació de taxes als comerços; mesures socials dirigides a les famílies més vulnerables, disposició d’Habitatges socials, ajudes als alumnes d’infantil, primària i ESO; un conveni amb la Cambra de Comerç per desenvolupar el projecte “Que Cap Empresa Tanqui”; mesures de promoció comercial i turística i un pla de suport al teixit associatiu del municipi.

El ple ha aprovat per unanimitat una modificació de crèdit de 270.000 euros per fer front a les primeres mesures del pla de reactivació socioeconòmica. Així s’han creat les següents partides: microcrèdits per a petites empreses, autònoms, treballadors i entitats (200.000), subvencions per a petites empreses i autònoms (50.000) i despeses urgents relacionades amb la COVID-19 (20.000). Amb els microcrèdits es vol ajudar a petites empreses, autònoms, treballadors i entitats del municipi, oferint-los la possibilitat de que l’Ajuntament els faciliti un crèdit sense interessos de fins a 2.000 euros. Les bases permeten flexibilitat en la devolució d’aquests crèdits i la intenció de l’Ajuntament és reinvertir en la concessió de més crèdits, els imports que es vagin retornant.

El ple també ca aprovar la iniciativa “Productes Frescos”. Es tracta d’un projecte que ha presentat la regidoria d’atenció a les persones amb la col·laboració dels Serveis Socials Bàsics d’Atenció Primària de Sant Jaume d’Enveja. El projecte consta d’una aportació econòmica de l’Ajuntament de 5.000 euros per proveir d’aliments frescos, productes de neteja i d’higiene personal a les famílies més vulnerables del municipi.

Per part de serveis socials s’entregaran uns vals a les esmentades famílies per adquirir aquests productes als comerços locals. La mesura també afavoreix al comerç local donada la promoció que es fa de productes de proximitat i l’acord existent amb l’Ajuntament perquè no es subministrin altres productes ni es puguin canviar els vals per efectiu, l’Ajuntament es compromet a pagar l’import d’aquests vals als comerços de la localitat al comptat.

Redacció – R. T.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -