14.3 C
Amposta

Sant Jaume d’Enveja aprova les bases de la 2a convocatòria de subvencions per a empreses

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns, 26 d’octubre, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja va celebrar Ple ordinari. Un Ple on, entre altres, es van aprovar els següents punts:

1. BASES DE LA 2ª CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS PER A EMPRESES AMB MOTIU DE LA COVID-19.

Després d’aprovar gairebé 30.000 euros en ajuts a les empreses que, durant el primer estat d’alarma, van haver de tancar les seves activitats o van patir una davallada d’ingressos de més del 50% respecte al mateix període de l’any anterior, ara el Ple de Sant Jaume d’Enveja ha aprovat per unanimitat de tots els grups, una segona convocatòria d’ajuts. Aquesta segona convocatòria està pensada per donar una segona oportunitat a les empreses que, complint els mateixos requisits, no es van presentar a la primera. I també, per a les empreses que la seva davallada d’ingressos va ser inferior al 50%. Els ajuts a aquestes empreses que no van arribar a la davallada d’ingressos del 50%, serà proporcional a la reducció d’ingressos que hagin patit.

2. PROJECTE DE COL·LABORACIÓ SOCIAL PEL MANTENIMENT DE VIES PÚBLIQUES, SENYALITZACIÓ HORITZONTAL, JARDINERIA I NETEJA I DESINFECCIÓ.

Atesa l’odre de 27 de maig de 1998, per la qual s’adequa a l’estructura del Departament de Treball el procediment per a la tramitació i aprovació de les sol·licituds per les administracions públiques que facin treballs temporals de col·laboració social amb treballadors perceptors d’atur, el Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja va aprovar, per unanimitat, el Projecte de Manteniment de Vies Públiques, Senyalització, Equipaments, Jardineria i, Neteja i Desinfecció. Projecte que serà presentat al SOC per poder ser executat com a treball de col·laboració social. Participaran 4 treballadors/es perceptors d’atur: 50% majors de 35 banys, 25% dones i 25 % joves.

3. PROPOSTA DE CREACIÓ DE L’INSTITUT-ESCOLA DE SANT JAUME D’ENVEJA.

Abans de l’any 2010 existia un compromís del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de crear l’Institut-Escola de Sant Jaume d’Enveja. El nou Govern sorgit de les eleccions autonòmiques d’aquell any va decidir no apostar per aquest nou model educatiu. Tot i que des de l’Ajuntament i l’AMPA de Sant Jaume d’Enveja es va sol·licitar al nou Departament, enviant un estudi econòmic i un projecte educatiu que intentava resoldre els problemes del municipi de necessitat de millorar la cohesió social i els resultats escolars i formatius, el Departament d’Ensenyament va denegar la sol·licitud argumentant que els instituts-escola eren un model molt experimental, no disposaven encara d’entitat jurídica pròpia i no es podia generalitzar a tot el territori. S’havien d’analitzar els resultats que es produirien i decidir per a quins territoris podien ser adequats.

Passats 10 anys, hi ha hagut temps d’analitzar els resultats d’aquest nou model educatiu. L’Ajuntament assegura que Sant Jaume d’Enveja encara continua amb la necessitat de millorar la cohesió social i els problemes escolars vigents. Cal tenir present també que amb l’actual situació sanitària, i l’Ajuntament diu que aquest model educatiu, reduiria desplaçaments massificats en bus (amb millorables condicions sanitàries) i alliberaria espai als instituts dels pobles veïns que permetrien que hi hagués a les aules un nombre més adequat d’alumnes. Per això el Ple de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics, sol·licitar de nou al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que analitzi la possibilitat de crear l’Institut-escola de Sant Jaume d’Enveja.

4. MOCIÓ DEL PSC-CP PER RECLAMAR AJUDES A LES ADMINISTRACIONS SUPERIORS PER ALS SECTORS DE LA RESTAURACIÓ, COMERÇ I ALTRES DEL MUNICIPI DE SANT JAUME D’ENVEJA.

Tot i ser una moció presentada pels socialistes, tots els grups polítics municipals van poder fer les seves aportacions. Es tractava de mostrar unitat política per reclamar ajuts per als sectors afectats per aquest darrer tancament d’activitats per fer front a la pandèmia, i que tant ho necessiten. La moció demanava ajuts, a fons perdut, a les administracions superiors per als esmentats sectors, a la vegada que també posava de manifest el compromís de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja en oferir suport als sectors afectats. La moció també demanava un acord entre la patronal i els sindicats per portar a terme una taxa de redistribució dels ingressos de les grans empreses en benefici de les més dèbils. Tots els grups polítics municipals van donar suport a la moció.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -