14.3 C
Amposta

Salvadó qualifica com un “punt d’inflexió” per a l’Ebre la implantació de Kronospan a Tortosa

El delegat del Govern, Albert Salvadó, confirma que la Generalitat treballa per l'ampliació del polígon Catalunya Sud

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Tortosa ha rebut aquest dijous una gran notícia per a la industrial i l’economia de les Terres de l’Ebre. Kronospan, la multinacional de la fusta més gran del món, construirà una planta en una superfície de més de 250.000 metres quadrats al polígon Catalunya Sud i hi invertirà uns 200 milions d’euros. Crearà 185 llocs de treball directes i més de 1.500 d’indirectes.

És la inversió estrangera més gran que s’ha fet a les Terres de l’Ebre i pot suposar un revulsiu per a la reindustrialització, segons ha explicat a Imagina Ràdio el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó. S’ha mostrat satisfet i ha donat importància a la gran inversió, però també al fet que és una empresa que aposta per a la preservació del medi ambient. “És una activitat de poc impacte ambiental, de poca generació de residus, d’economia circular, i en aquest sentit també estem contents”, explica. Salvadó ha definit el projecte com “un punt d’inflexió per a les Terres de l’Ebre” i ha assegurat que des del Govern s’està treballant perquè les Terres de l’Ebre puguin acollir més activitat industrial de cara al futur, més empreses i més ocupació.

Declaracions del delegat del Govern, Albert Salvadó (1)

La planta produirà tauler aglomerat per a la indústria del moble, amb un projecte 100% sostenible i que s’inscriu plenament en el concepte de l’economia circular. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha posat l’accent en les oportunitats que genera aquesta implantació. Juntament amb l’arribada de Florette, fa uns mesos, suposa “un pas important per crear més llocs de treball, retenir talent i captar-ne de fora i tenir oportunitats i futur”, ha dit en la ronda de premsa d’aquest dijous.

L’arranjament dels terrenys, que s’han comprat a l’Incasòl, ja ha començat i en un ple extraordinari aquest divendres, l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat per unanimitat una modificació urbanística per posar a disposició la totalitat de parcel·les del polígon industrial i fer viable l’operació.

Albert Salvadó, ha confirmat que el Govern està treballant en l’ampliació del sòl industrial del polígon Catalunya Sud. “Des de la Generalitat ja fa un temps que estem treballant en l’ampliació perquè Kronospan ha esgotat gairebé tota la superfície de sòl que quedava disponible”, ha explicat el delegat.

Declaracions del delegat del Govern, Albert Salvadó (2)

Finalment, preguntat pel futur industrial del nord de la Ribera d’Ebre, després del tancament de les centrals nuclears d’Ascó, Salvadó ha dit que aquest “és un dels reptes més importants que tenim com a Terres de l’Ebre”. El delegat ha explicat a Imagina Ràdio que el tancament suposarà un impacte molt gran al territori i, per aquest motiu, ja s’està treballant en aquest sentit. “Hi estem treballant intensament i esperem en breu poder anunciar línies de treball i que aquestes siguin exitoses”, diu Salvadó. “La part nord de la Ribera té una cultura industrial molt important i l’hem de saber aprofitar i s’estan preparant les condicions per a poder disposar d’activitat industrial”, ha conclòs.

Declaracions del delegat del Govern, Albert Salvadó (3)

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -