14.3 C
Amposta

Salut vol eliminar ja l’obligatorietat de dur mascareta a l’exterior

El conseller Josep Maria Argimon demana revisar el decret estatal que obliga el seu ús

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El conseller del Departament de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat aquest dilluns que segons el criteri del departament la mascareta a hores d’ara ja no seria obligatòria a l’exterior, en alguns supòsits. Però, segons Argimon, actualment aquesta obligació no es pot eliminar perquè Catalunya està subscrita al decret estatal que regula aquesta obligatorietat i que va entrar en vigor l’estiu del 2020.

L’obligatorietat està vinculada a una llei estatal i, fins que no es modifiqui, les comunitats autònomes no poden decidir res. És per això que, vist el ritme de vacunació i l’evolució de les dades epidemiològiques, Argimon considera que “si fos per nosaltres, en aquests moments, anar pel carrer en espai obert una persona sola sense mascareta seria perfecte. Anar amb la bombolla sense mascareta, també seria perfecte. O anar amb grups petits de persones, que saps que estan vacunades, sense mascareta seria normal”. I afegeix que, “hem d’anar normalitzant la situació sense oblidar que no ha acabat la pandèmia”.

La mascareta s’ha de dur a Catalunya des de finals de maig del 2020. Tot i que, aleshores, només s’havia de portar posada en cas de no poder mantenir la distància de seguretat. L’obligatorietat de dur-la en tots els casos va arribar al juliol, tot i que amb algunes excepcions.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -