14.3 C
Amposta

Salut i l’Ajuntament d’Amposta treballaran coordinadament per controlar els rebrots de Covid-19

Es crea una Comissió de Seguiment entre les dues administracions per tal de coordinar els diferents serveis públics implicats

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut, el Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’Ajuntament d’Amposta han signat un conveni de cooperació interadministrativa per a la coordinació dels seus serveis públics en la gestió de la crisi sanitària i social provocada per la COVID-19 a la ciutat d’Amposta en un context de control de rebrots de la malaltia.

El conveni estableix el règim de col·laboració entre les parts des de la perspectiva d’assolir una resposta més eficaç en termes assistencials i socials i, a la vegada, millorar la capacitat de seguiment dels malalts i d’aïllament de la població, quan així es requereixi, tot contribuint a garantir la fortalesa del sistema públic de salut.

La cooperació es planteja entre la Secretaria de Salut Pública, els equips d’atenció primària que desenvolupen la tasca assistencial a Amposta i els corresponents serveis municipals que l’Ajuntament determini i es projecta sobre el conjunt de recursos adscrits al sistema integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), en especials els seus hospitals, així com qualsevol centre que rebi derivació de pacients procedents dels equips d’atenció primària de la ciutat i les residències per a gent gran o amb discapacitat i centres comunitaris de qualsevol classe del seu entorn.

Les necessitats puntuals i urgents que cal dimensionar i atendre en el moment de la signatura d’aquest conveni són: el seguiment de les mesures d’aïllament específiques establertes per motius sanitaris en aquells supòsits i segons la intensitat que es requereixi en virtut de la situació epidemiològica. El seguiment dels contactes dels pacients, amb especial atenció als casos de persones de risc, l’avaluació de les necessitats socials i l’avaluació dels riscos de contagi segons cada situació, així com la proposta de mesures. L’adopció de mesures cautelars que s’escaiguin d’entre les previstes a la Llei de salut pública, per garantir el compliment de les mesures d’aïllament o quarantena establertes a les normes i els protocols sanitaris, en casos de residència o oposició per part de les persones obligades. L’impuls i el suport en l’elaboració dels plants de contingència segons permetin definir els estàndards i les metodologies de gestió a aplicar dins de cada equipament sanitari i social del territori que pugui entrar en contacte amb el brot.

Les administracions es comprometen a subministrar-se mútuament i de forma immediata informació actualitzada per afrontar una resposta la més efectiva possible. Entre les administracions s’establirà una comissió de seguiment amb la funció de vetllar pel compliment dels seus objectius i coordinar les mesures dels respectius serveis públics implicats. Així mateix es crearà un equip de treball tècnic per tal d’avançar en la consecució de les finalitats del conveni.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -