14.3 C
Amposta

Salut farà un cribratge a Benissanet per iniciar la campanya de la fruita dolça amb garanties

Salut iniciarà aquest dimecres cribratges a empreses fruiteres per tal de garantir la seguretat entre els treballadors

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La campanya de recollida de fruita dolça a les Terres de l’Ebre s’iniciarà amb garanties i amb mesures especials contra la pandèmia de la Covid-19. Fa unes setmanes els departaments de Treball, Agricultura i Salut ja es van posar en contacte amb les empreses fruiteres del territori per tal de garantir una recollida de fruita en condicions de seguretat per a empresa i treballadors.

Una de les mesures que es va posar sobre la taula fou precisament la de realitzar cribratges voluntaris a les empreses que ho sol·licitessin per tal de detectar possibles casos abans de començar l’activitat. Aquests cribratges s’iniciaran aquest dimecres dia 19 de maig a la seu del Grup Fruiter de Benissanet entre les 9 h i les 10.30 h. En el cribratge també hi participarà l’empresa Flor del Camp. Entre ambdues empreses la previsió és fer proves a fins a 70 treballadors. Salut farà més cribratges a empreses del sector si aquestes ho demanen.

Aquestes mesures formen part del document que es va elaborar des dels tres departaments, juntament amb les empreses del sector, que inclou totes les recomanacions d’actuació davant el risc contra la Covid-19, així com totes les pautes per tal d’efectuar un control preventiu en la campanya de recollida de fruita.

Com en tot cribratge, destacar la col·laboració entre els diversos departaments, així com a l’equip de presa de mostres de l’Atenció Primària de l’ICS Terres de l’Ebre, equips informàtics i de laboratori i la Creu Roja, així com la col·laboració i predisposició de les empreses del sector per tal de fer una campanya de recollida de fruita tan segura com sigui possible.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha destacat de forma “positiva aquest cribratge, que permetrà a les empreses de la recollida de fruita dolça i sobretot als seus treballadors poder treballar en condicions de més seguretat”. Lleixà ha alertat, però, que “és molt important que tan empreses com treballadors no abaixin la guàrdia i mantinguin les mesures i protocols de prevenció acordats”.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -