14.3 C
Amposta

Salut corregirà avui les dades de coronavirus a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

En les dades que es van facilitar el 18 d’abril hi ha errades en la sectorització a Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Error que es corregirà en la nota que s’enviarà avui.

El Departament de Salut de Catalunya, com la majoria de països, publicava les morts que es produïen als hospitals per Covid, dades oficials que segueixen els criteris que sempre hi ha hagut. L’excepcionalitat de la pandèmia ha fet que s’hagi afegit al sistema de recompte de morts els autodeclarats per les funeràries. Així es poden conèixer els morts a residències, centres sociosanitaris o a casa.

Des de Salut reiteren que és un sistema pioner. Per exemple al Regne Unit no es comptabilitzen les morts a geriàtrics. És un exercici de transparència de cara a la ciutadania i també cap aquells que deien que s’amagaven morts. Així mateix s’ha de tenir en compte que darrere de cada xifra de morts hi ha persones i famílies, per tant, les xifres no s’han de banalitzar mai.

Des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, fins fa 2 dies només s’havien donat dades confirmades per prova positiva. El fet que ara s’hagin incrementat casos sospitosos fa que el total de casos i de morts s’incrementi amb aquesta nova dada que s’especifica en les taules que s’han enviat en nota de premsa el 18 d’abril.

Aclarir que ‘Positius confirmats’ es tracta de casos confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR). Igualment, Casos sospitosos d’infecció de coronavirus són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -