14.3 C
Amposta

Salut considera que el confinament estricte no és l’única manera de fer front la Covid-19

El metge especialista en medicina predictiva i salut pública de l'Institut Català de la Salut (ICS) Jacobo Mendioroz: "El que ens hem de preguntar és si, cada vegada que pugen els casos, tancarem tothom. En la nostra opinió, aquest no és ni un sistema sostenible ni adequat"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El Departament de Salut, segons explica la CCMA, considera que el confinament estricte no és l’única manera de fer front a l’avanç de la Covid-19 al Segrià i remarca que la la resposta a l’epidèmia “no és homogènia”. La Generalitat ha creat una unitat de seguiment de la Covid-19 per coordinar la resposta a l’evolució de la pandèmia. Al capdavant hi ha el metge especialista en medicina predictiva i salut pública de l’Institut Català de la Salut (ICS) Jacobo Mendioroz, que ha manifestat que la solució no ha de passar sempre per tancar tothom a casa: “El que ens hem de preguntar és si, cada vegada que pugen els casos, tancarem tothom. En la nostra opinió, aquest no és ni un sistema sostenible ni adequat. I per tant hauríem de començar a fer un canvi respecte a la contenció permanent de l’epidèmia: augmentar la capacitat de tests, protegir la comunitat.”

Mendioroz ha destacat que consideren la situació sota control “perquè el gruix dels casos estan identificats i la capacitat del virus s’està reduint”. En un sentit similar, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que el cas del Segrià és molt diferent del de la conca d’Òdena en el primer pic: “A la conca d’Òdena no sabíem què estava passant i aquí sí que ho tenim identificat. No és que estiguem en una situació no prevista, al contrari, tot això ho havíem anat preveient i, a partir d’això, hem anat prenent les mesures.”

Vergés ha explicat que han demanat als alcaldes i altres institucions locals del Segrià que habilitin espais per fer “un correcte aïllament” de casos i contactes. “Això és el que ens fa falta, ara mateix, al Segrià”, ha remarcat. En canvi, diu Vergés, no hi falta personal sanitari. “No és el que, ara mateix, està en qüestió. No és el que preocupa els alcaldes. Els preocupa la falta de persones per poder gestionar aquests espais”, ha afegit.

Redacció – LL. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -