14.3 C
Amposta

S’acaba el descompte de 20 cèntims per litre de gasolina o gasoil

El govern espanyol vol canviar la mesura abans d'acabar l'any i mantenir les bonificacions només per als sectors com el transport, l'agricultura o la pesca

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El descompte de 20 cèntims per cada litre de gasolina o gasoil, que s’aplica des de l’1 d’abril, s’eliminarà abans d’acabar aquest 2022, segons ha avançat TV3. Falta que el govern espanyol aprovi la retirada, però el secretari d’Estat d’Economia i Suport a l’Empresa, Gonzalo García Andrés, ha avançat en unes jornades econòmiques que la mesura segurament es materialitzarà en l’últim Consell de Ministres de l’any.

“Ha estat una mesura molt eficaç en un moment, com era a finals del març, de pujada forta dels costos i de la inflació per a tots els ciutadans, però era una mesura temporal i ara s’ha de retirar en termes generals, amb mesures d’acompanyament per als sectors que encara estan més afectats”, ha explicat García Andrés. Així mateix, el govern espanyol aposta per mantenir la bonificació per als sectors que en depenen especialment, com els del transport, agricultura o pesca.

La setmana passada ja s’havia manifestat en aquesta línia la vicepresidenta Nadia Calviño, qui firmava que la mesura “té un impacte fiscal molt important i no beneficia les classes més vulnerables”, sinó només a qui “té cotxe”, i a més no s’incentiva l’estalvi en carburant. La ministra també va detallar que el govern sospesa “mantenir-la” només per als sectors que sigui “necessària”, com el del transport, l’agricultura, la ramaderia o la pesca, entre d’altres. Al mateix temps, el govern espanyol treballa en mesures per alleujar l’alça dels preus dels aliments i s’haurien d’aprovar abans d’acabar l’any.

Redacció – I. R. / CCMA

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -