14.3 C
Amposta

Ros ha denunciat “la desídia” de Padesa i l’administració en el cas del brot de Covid-19

El secretari general d'UGT a Catalunya reclama "gradualitat, anticipació i menys improvisació" en les mesures del Govern per frenar la pandèmia de la Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El secretari general d’UGT a Catalunya, Camil Ros, ha lamentat la improvisació del Govern amb les noves mesures per frenar la propagació de la pandèmia. Ros ha apuntat que el tancament de negocis, com els bars i restaurants, hauria de fer-se de manera gradual i amb “un coixí” econòmic i compensacions concretes per contrarestar les pèrdues. El secretari d’UGT també ha reclamat que s’anticipi la detecció de brots de covid en els centres de treball i sectors “on hi ha més risc”, per evitar situacions com la de l’escorxador de Padesa a Roquetes (Baix Ebre). Des del sindicat han denunciat que “alguna cosa no s’ha fet bé” a Padesa i s’ha responsabilitat l’empresa i Salut de “desídia” i d’haver pres tard les mesures.

Camil Ros ha assenyalat que “si s’hagués treballat més en la detecció” dels contagis durant l’estiu, sobretot dels casos que són asimptomàtics, “no estaríem en la situació actual. “No s’han començat a fer PCR de manera generalitzada fins que hem tornat de vacances”, ha lamentat. El secretari general d’UGT ha tornat a demanar que Salut anticipi la detecció de brots en centres de treball i sectors amb més risc. “A les escoles es fan PCR i cribratges, a les poblacions on augmenten els casos es fan cribratges i no es fan en aquells sectors i polígons industrials on hi ha risc, però alguns casos potser s’haurien evitat, com és el cas de Padesa i Lleida”, ha apuntat.

Respecte a les últimes mesures anunciades pel Govern per frenar la propagació del coronavirus, Ros les ja qualificat “d’improvisades”. “Si es prenen mesures a partir d’una entrevista, és que estem improvisant. Nosaltres estem treballant en aquesta pandèmia per salvar vides i llocs de treball i s’ha de treballar més seriosament”, ha criticat. Ros ha apuntat que per al sector de la restauració i els bars, format per petites empreses i autònoms “amb la motxilla buida de l’anterior confinament”, les mesures haurien d’haver estat més graduals. “La sortida de l’estat d’alarma era un bon exemple, amb fases segons si empitjora la situació”, ha proposat.

“Cal trobar l’equilibri entre activitat econòmica i situació sanitària i aquest és el camí i cal un coixí perquè les empreses puguin aguantar aquests 15 dies”, ha demanat el secretari d’UGT. Camil Ros ha defensat que, com els ERTO, cal que l’administració cobreixi les pèrdues dels sectors que tanquen o que se’ls redueix l’aforament per sota del 30% i frenar-los els impostos i les càrregues mentre les mesures s’apliquen. “Han d’haver-hi ajuts suficients perquè puguin aguantar”, ha insistit.

Desídia a Padesa

Camil Ros ha participat en el 10è Congrés de la UGT a les Terres de l’Ebre, a Tortosa. El secretari general d’UGT a Catalunya ha denunciat “la desídia” de l’empresa i l’administració en el cas del brot de covid-19 que ha afectat l’escorxador de Padesa a Roquetes. “Quan veus que hi ha deu contagis, has de fer alguna cosa. Per què l’empresa no va parar i frenar l’activitat econòmica i per què la Generalitat no va actuar abans? Calia esperar que hi hagués 200 contagis?”, ha qüestionat Ros.

El secretari general d’UGT a les Terres de l’Ebre, Valentí Marin, també ha assenyalat “que alguna cosa no s’ha fet bé” i que Salut hauria d’haver vetllat i controlat abans els contagis. Marin ha explicat que arran del brot i la propagació de la covid entre els treballadors, l’empresa va unificar els dos torns en un. “No sé si és bo perquè es va concentrar tots els treballadors i podria haver estat un dels errors”, ha assenyalat. Però la meitat del comitè d’empresa de Padesa, format per representants del sindicat, està confinat a casa, contagiats per coronavirus, i des d’UGT “no s’ha pogut controlar” la situació des de dins de la planta. El secretari del sindicat a l’Ebre també ha apuntat que l’opció de tancar la planta és una decisió que hauria d’haver pres Salut, tenint en compte que la planta de Padesa a Amposta, on treballa el mateix volum d’empleats, no ha tingut contagis.

Marin rellegit

Valentí Marín encapçala l’executiva del sindicat que ha estat reelegida amb el 92% dels vots en el 10è congrés del sindicat a l’Ebre. L’executiva de l’UGT situa com a reptes per als pròxims anys revertir la manca d’infraestructures al territori i la implantació de la fibra òptica a les zones rurals, una eina clau per aturar el despoblament i la fuga de talent. A més a més, el sindicat aposta per introduir al territori empreses d’elaboració de matèries primeres per reforçar l’agroalimentació però també altres indústries de valor afegit i amb llocs de treball i sous qualificats.

Marin ha assenyalat que actualment les empreses estan contractant enginyers al territori amb sous que no corresponen a la qualificació dels seus llocs de treball i ha defensat que cal “potenciar aquest valor afegit perquè els salaris de les Terres de l’Ebre s’equiparin als de la resta de Catalunya”. El nivell salarial a l’Ebre és del 70% respecte a la renda mitjana del país, una mitjana que augmenta perquè a la Ribera d’Ebre és del 140% per la implantació de les centrals nuclears.

Font: ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -