14.3 C
Amposta

Roquetes rebrà el 12,5% del cost total dels danys ocasionats pels aiguats del 2018

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La setmana passada l’Ajuntament de Roquetes va conèixer la Proposta de resolució provisional de les subvencions per danys en infraestructures municipals i xarxa viària previstes a l’Acord del Consell de Ministres de 2 de novembre de 2018 pel qual es declara la província de Tarragona zona afectada greument per una emergència de protecció civil.

Una resolució que, segons ha explicat l’ajuntament en un comunicat, “no s’adequa a la memòria valorada que en el seu moment va tramitar l’ajuntament de Roquetes”, i que ascendia a 154.924,25€ amb motiu de l’arranjament, reposició o restitució de camins municipals malmesos pels aiguats del 2018. A més, el consistori assegura que “incompleix la promesa feta pel Subdelegat del govern espanyol a Tarragona”.

El Subdelegat del govern espanyol a Tarragona, el Sr. Joan Sabaté, va comunicar al mateix alcalde de Roquetes, Paco Gas, via telefònica -un any després dels aiguats- que Roquetes rebria una subvenció al voltant dels 80.000€. És a dir, des de l’Estat es finançaria al voltant del 50% de les despeses ocasionades per les pluges torrencials de finals de 2018.

La sorpresa ha estat quan l’Ajuntament de Roquetes ha rebut la proposta de resolució de les subvencions que formula la Comissió de Valoració. Dels 154.924,25€ dels danys ocasionats per les pluges del 2018, l’Estat -via Generalitat- només en finançarà el 12,5%.

El consistori de Roquetes es pregunta: “On s’ha quedat la promesa del Subdelegat del govern espanyol a Tarragona? On s’han quedat les paraules del Delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre? Per què l’Estat aplica uns criteris i la Generalitat uns altres per a una mateixa emergència? Per què des del Departament de la Presidència s’exclouen 116.038,89€ (el 74,9%) d’un total de 154.924,25€ per ‘tractar-se d’obres que no són d’inversió’ en tractar-se de camins de terra?”

A més, l’ajuntament assegura que l’arranjament, reposició parcial o total, o restitució dels camins municipals -de terra a la major part del terme municipal- són obres d’inversió, ja que des de la intervenció municipal així s’indica i ho fa constar explícitament amb l’aplicació econòmica corresponent.

L’Ajuntament de Roquetes acaba el comunicat dient: “Moltes preguntes sense resposta però amb molta publicitat en el moment de fer les promeses de subvencions que, malauradament, al final duen camí de ser falses.”

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -