14.3 C
Amposta

Roquetes presenta les Festes Majors amb la xifra més elevada de pubilles i hereus de la història del municipi

Presentats el cartell i programa de les Festes Majors 2024, que se celebraran del 27 de juny al 7 de juliol amb més de 180 actes per a tots els públics

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Gresca i xalera assegurades. El Saló de Plens de l’Ajuntament de Roquetes ha acollit aquest divendres la presentació oficial del cartell i el programa de les Festes Majors 2024, sota l’eslògan ‘Les Festes de tota la vida’, i amb il·lustració obra del reconegut artista local Ignasi Blanch. 

En aquesta posada de llarg hi han participat l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, el regidor de Festes, Sisco Ollé, i el president del Patronat de Festes, Juan Carlos Sangres, detallant la informació principal sobre els més de 180 actes que aplegarà la ciutat al llarg d’onze dies, del 27 de juny al 7 de juliol.

Ivan Garcia: “Treballem per declarar el Cosso-Iris com a Festa Cultural d’Interès Nacional”

Durant els parlaments, l’alcalde del municipi, Ivan Garcia, ha anunciat que des de l’Ajuntament s’està treballant, de la mà del Departament de Cultura de la Generalitat, per poder “declarar el Cosso-Iris de Roquetes com a Festa Cultural d’Interès Nacional”. “És el nostre acte més emblemàtic i hi ha moltes hores de preparació al darrere de cada carrossa”, ha afirmat.

Paral·lelament, el batlle roquetero ha posat en valor “el paper destacat del jovent” en moltes de les activitats programades. També ha adreçat un agraïment especial al Patronat de Festes, els serveis municipals i la Policia Local “pel gran desplegament en logística i instal·lacions” que desenvolupen al llarg d’aquestes dates tan assenyalades.

A la vegada, Garcia ha volgut fer una crida a tota la població de les Terres de l’Ebre perquè se sumin a les Festes, “úniques” al territori i “molt grans”, ha afirmat, a més de realitzar una crida per fomentar el civisme en tots els actes, i l’ús de gots reciclables per afavorir “una festa major sostenible”.

Sisco Ollé: “El cartell és un homenatge a la gent gran”

Per la seva part, el regidor de Festes de Roquetes, Sisco Ollé, ha fet esment a “l’originalitat” d’Ignasi Blanch en el disseny del cartell, que pretén esdevenir “un homenatge a la gent gran i una al·legoria a la vida”. Tota una proposta inclusiva que “reflecteix l’esperit de viure molts anys, i poder arribar a vells amb la mateixa emoció de viure les nostres Festes que de joves”, ha expressat.

Ollé també ha aprofitat l’ocasió per expressar “el nivell tant de qualitat com de participació” que registren habitualment les Festes Majors de Roquetes, fet que les converteix, ha manifestat, en “referents” a la zona.

Juan Carlos Sangres: ”Roquetes és una ciutat molt activa”

Al seu torn, el president del Patronat de Festes de Roquetes, Juan Carlos Sangres, ha posat l’accent en el fet que “Roquetes és una ciutat molt activa”, amb “activitats gairebé cada cap de setmana de l’any”, motiu pel qual ha felicitat l’Ajuntament. En aquest sentit, ha assenyalat les Festes Majors com “la culminació” d’aquest esperit festiu, tot fent un repàs de les principals dades que s’extreuen dels onze dies d’activitat frenètica, i ressaltant el poder d’atracció que representen els més de 180 actes planificats per a totes les edats.

El pregoner i la invitada

Durant la roda de premsa, així mateix, s’han descobert els noms de dos de les figures clau d’aquesta edició. El primer d’ells serà el president de l’empresa local d’ample de banda i Internet E-Ports, Albert Bertomeu, com a pregoner de les Festes Majors de Roquetes 2024, mentre que la diputada delegada d’Infraestructures del Territori de la Diputació de Tarragona, Iris Castell, serà la invitada i presidirà l’Ofrena de Flors i Fruits.

Rècord de pubilles i hereus

La Festa Major, alhora, presentarà la xifra més elevada de pubilles i hereus de la història de Roquetes, un total de 70, com a representants de l’ampli teixit associatiu de la ciutat. D’entre tots ells i elles, els escollits són Júlia Homedes com a Pubilla Major; Xavier Tafalla com a Hereu Major; Anaís Poy com a Pubilleta Major; i Arnau Sangres com a Hereuet Major.

El creixement en la superfície d’escenaris

Un altre dels aspectes en què creixeran les Festes de Roquetes serà la superfície total d’escenaris, amb fins a 670 metres quadrats distribuïts en els diferents indrets del municipi on es desenvoluparan les activitats principals. Destacarà especialment l’escenari amb doble carpa gegant habilitat a la Terrassa d’Estiu per les nits de ball, al qual s’hi sumaran els escenaris de la Plaça dels Països Catalans, de l’Hort de Cruells, o del Carrer Major, entre d’altres.

La resta de novetats

Malgrat mantenir l’estructura i l’esperit tradicionals, les Festes Majors de Roquetes 2024 també presentaran novetats i altres dades rellevants. L’acte més popular i de pes del programa, el Cosso-Iris, comptarà amb la desfilada de prop d’una trentena de carrosses, amb decoració elaborada totalment de forma artesanal.

D’altra banda, els gegants convidats en l’Ofrena de Flors i Fruits seran Lluc i Pietat d’Ulldecona, al costat dels gegants locals Isabel i Gregori, mentre que la població del Montsià repetirà protagonisme en el tradicional concert de la Banda de Música de la Lira Roquetense, acompanyada per la Banda de Música d’Ulldecona.

En el capítol de menjades populars, el Sopar de la Cabra arribarà a la seva 40a edició, i tampoc faltaran dinars com la paella o fideuada.

Els més petits de casa podran gaudir amb un dels inflables aquàtics més grans i alts de Catalunya, el ‘Megalodón’, un súper tobogan de 12 metres d’alçada i 40 metres de llargada, amb piscina d’aigua al final.

Pel que fa als concerts, es produirà un canvi d’ubicació del Rocket’s Festival, que es traslladarà a l’Hort de Cruells i comptarà amb grups de música emergents del territori.

Alhora, també naixeran nous actes, com ara el primer Concurs de reclam vocal a Roquetes, organitzat per la Societat de Caçadors La Perdiz Roquetense, al Casal de La Ravaleta.

En l’última nit, l’entrega de premis del Concurs d’Aparadors per a comerços locals i del Concurs de Colles clouran un atapeït programa d’actes i activitats, abans de l’encesa de la traca final per posar punt i final a unes emocionants Festes Majors de Roquetes 2024.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -