14.3 C
Amposta

Restauradors i hotelers del territori recuperen l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria Montsià

Vicent Guimerà, xef del restaurant d'Ulldecona l'Antic Molí, ha estat elegit com a president de l'Associació

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Federació d’Associacions d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT), ha presentat aquest matí l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria Montsià (AEH Montsià). Una associació fundada fa 25 anys, que es reactiva amb una junta formada pels allotjaments i restaurants més destacats de la comarca.

Vicent Guimerà, xef del restaurant d’Ulldecona l’Antic Molí, ha estat elegit com a president de l’Associació i formen part de la junta el xef Joan Capilla, de l’Hotel l’Algadir del Delta; Aitor López del restaurant Citrus del Tancat de Codorniu; i també pels restaurants i hotels La Tancada Càmping i Restaurant, l’Hotel Restaurant Diego, l’Hotel Montsià i el restaurant Cal Faiges. Entre tots els membres, l’Associació pot presumir de dues Estrelles Michelins, tres Estrelles Verdes Michelin i quatre Sols Repsol.

Núria Ventura, alcaldessa d’Ulldecona ha estat elegida com a padrina de l’associació i ha remarcat que “iniciatives com aquestes ajuden a la dinamització econòmica i a encarar amb més seguretat un futur incert“.

Francesc Pintado, Vicent Guimerà i Núria Ventura durant la presentació de l’AEH Montsià. 2024

L’Associació treballarà per representar i defensar els drets i inquietuds dels associats i el primer objectiu que s’han proposat des de l’Associació és l’aportació de valor i l’enfortiment de vincles amb el sector primari, que els nodreix i sobretot diferencia la cuina de la comarca, de la resta. També volen canviar el costum de treballar de forma individual per fer créixer el territori de manera conjunta, per això també treballaran a incorporar nous socis.

Una de les tasques en què començaran a treballar també és la formació per augmentar el personal qualificat a la comarca, i promocionar als associats a través d’eines com la Guia Gourmet, i així organitzar jornades gastronòmiques.

Guimerà ha expressat que per a ell és “un privilegi presidir aquesta associació“, i treballarà perquè tots els associats caminin junts i donin el màxim de visibilitat al Montsià, ja que “Som uns privilegiats de viure en aquest entorn, i ho hem de fer valdre“.

El president de l’AEHT, Francesc Pintado, ha compartit el seu convenciment que el Vicent farà una magnífica feina i ha remarcat que “el Montsià viu un moment daurat amb la construcció i obertura d’hotels i restaurants que reflecteixen l’alt nivell de la restauració de la comarca“. I ha afegit que “hem d’apostar per aquest model que genera riquesa i respecta l’entorn, fugint del turisme de masses i l’estacionalitat“.

Durant l’acte també s’ha fet una menció especial a Lluís García, president emèrit de l’AEH Montsià, i a la seva implicació i passió durant tots els anys en què va ocupar el càrrec. Aquesta és ja la dissetena associació que l’AEHT crea o reactiva per donar veu als hotels i restaurants de tots els territoris de la província de Tarragona.

Redacció L.P.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -