14.3 C
Amposta

Rescaten 500 pollets d’aus aquàtiques atrapats en canals de reg del Delta de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La Societat de Caçadors Illa de Buda, la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre i una mercantil de Barcelona amb la col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre i el SEPRONA de la Guàrdia Civil han rescatat 500 pollets d’aus aquàtiques que estaven atrapats en canals de reg del Delta de l’Ebre.

Al Delta de l’Ebre hi ha una extensa xarxa de canals i séquies i entre tots aproximadament sumen uns 480-500 quilòmetres. Conduccions que abasteixen i sanegen els camps de cultiu de l’arròs i que s’estenen pels termes municipals d’Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d’Enveja, Deltebre, Camarles, l’Ampolla i l’Aldea.

Cada any coincidint amb l’eclosió dels ous de les aus aquàtiques, entre maig i juny, infinitat de pollets de les espècies d’ànec collverd i polles d’aigua, entre d’altres, cauen de manera accidental o voluntàriament a l’interior d’aquests canals o séquies de reg construïts amb peces de formigó o obra. Aquestes poden ser una trampa mortal per gairebé la totalitat d’aquestes espècies.

Per pal·liar aquesta problemàtica, la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, algunes Societats de Caçadors del Delta de l’Ebre, el Parc Natural i mercantils col·laboren, uns econòmicament i altres amb mitjans materials o personal voluntari, per evitar en la mesura possible la mortaldat dels pollets que es veuen atrapats. Per això, a part d’aquests rescats, s’instal·len en aquestes conduccions d’aigua unes rampes construïdes en canyís i taulons de fusta que col·locades de manera estratègica a l’interior i vora de les séquies permeten que les aus puguin sortir-ne.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -