14.3 C
Amposta

Rescaten 40 cries d’ànec que havien quedat atrapades en un dels canals de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’activista ebrenc Rai López va difondre el dissabte, dia 24 d’abril, unes imatges que havia gravat ell mateix on es podia veure un ànec i les seues cries atrapades al Canal de l’Esquerra de l’Ebre. López va fer públic el vídeo per denunciar que aquesta és una de les problemàtiques que ocasionen els canals de reg del Baix Ebre i el Montsià. Posteriorment, aquest mateix diumenge dia 2 de maig al matí, Rai López juntament amb les seues filles van rescatar un total de 40 cries d’ànec que havien quedat atrapades al canal.

L’activista ha contat els fets a través de les xarxes socials i afirma que aquests aneguets haurien mort ofegats o devorats per algun depredador si no els haguessin tret del canal. Després d’agafar-los amb unes xarxes, els van soltar a un canyís del costat del canal i la mare va tornar amb les seues cries. López apunta que aquesta setmana vol anar a rescatar-ne més, però aquesta vegada amb algun tècnic del Parc Natural del Delta: “Com vaig dir, el Parc Natural i les societats de caçadors reparteixen rampes per molts canals de regadiu de tot el Delta, però ni molt menys donen abast amb aquesta problemàtica. L’única solució és soterrar-los tots”, apunta López al fil de Twitter.

Javier Casanova, president de la comunitat de regants de l’Esquerra de l’Ebre, ja va confirmar el dilluns passat que aquesta és una de les problemàtiques que hi ha als canals de l’Ebre, però diu que s’ha avançat molt i cada vegada son menys els animals que hi queden atrapats. A més, va explicar que s’està fent tot el possible per soterrar els canals secundaris i terciaris, però assegura que és inviable econòmicament soterrar els canals primaris. Per tant, sembla que s’han d’impulsar altres mètodes, complementaris a les rampes, per evitar que els animals, com és el cas dels ànecs, s’hi quedin atrapats.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -