14.3 C
Amposta

Reformada part de la xarxa de mitja tensió a Benissanet

Aquests treballs són l'inici de la gran reforma de la xarxa de mitjana tensió del municipi que és previst que es realitzi passat l'estiu

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Endesa ha finalitzat recentment la primera fase de la reforma de la xarxa de mitjana tensió al municipi de Benissanet, a la Ribera d’Ebre. La Companyia ha invertit 400.000 euros en aquests treballs que han consistit en l’anellament d’un centre de transformació i han comportat la retirada d’una part de cablejat aeri i d’un suport, concretament, del que es trobava al capdamunt del carrer Bonaire i quedava al bell mig d’una rotonda. Està previst que, passat l’estiu, es realitzi la segona fase d’aquesta reforma que suposarà la retirada del que queda de xarxa aèria de mitjana tensió dins del nucli urbà així com dels suports que la sustenten. Més enllà de la millora directe en el servei que suposen aquests treballs, la seva rellevància rau en el fet que són una passa endavant en l’electrificació del municipi, és a dir, el doten d’una xarxa de distribució digital i flexible, preparada pels usos energètics d’un futur no molt llunyà que passen per un ús extensiu de l’electricitat, imprescindible per assolir una societat i economia lliures d’emissions.

Així, en aquesta primera fase, s’ha creat el que tècnicament es coneix com una anella elèctrica que ha permès unir el centre de transformació ubicat al Camí Vell de Móra amb un altre del municipi. Això possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa (tot recuperant més ràpidament potència i clients), la qual cosa repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó també en el fet que no hi ha interrupció del servei en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa. Per fer-ho possible, ha calgut reformar la instal·lació on s’han substituït les cel·les convencionals per unes d’última tecnologia, molt més compactes i fàcils de maniobrar.

La reforma, a més, ha suposat la retirada de 144 metres de cablejat aeri de mitjana tensió així com de cinc suports, un dels quals, l’ubicat al final del carrer Bonaire i que quedava al mig d’un creuament de camins i estava protegit d’unes tanques el que l’havia convertit en una rotonda.

Aquesta reforma afecta de manera directa una millor qualitat del servei a 248 clients del municipi però més enllà d’aquest avantatge, és rellevant perquè augmenta l’electrificació del municipi. El paper de la xarxa elèctrica és clau per accelerar el procés de descarbonització de l’economia  i, alhora, garantir un subministrament fiable i segur de l’electricitat fent servir com a palanques la flexibilitat i la digitalització.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -