14.3 C
Amposta

Reflexió en veu alta de les treballadores de la Llar d’Infants de Creu Roja de Tortosa

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els treballadors de la Llar d’Infants de Creu Roja de Tortosa van rebre a final d’agost la notificació del seu acomiadament un cop confirmat el tancament del servei. La viabilitat econòmica que anava a càrrec de l’entitat social s’ha fet insostenible i ha donat com a resultat la pèrdua de l’única llar de caràcter social de la ciutat, on ara mateix dotze famílies en situació de vulnerabilitat hauran de pagar una llar d’infants privada.

Les pèrdues anuals, calculades en uns 60.000 euros, resulten impossibles de suportar per una entitat de caràcter social com Creu Roja, que pensava en una futura municipalització de la llar com una de les fórmules per continuar mantenint el servei adreçat a tots tipus de famílies.

Les treballadores han emès el següent comunicat sobre la situació:

UN NOU CURS NO COMENÇA…
Noves mirades, diferents rialles i tota la il·lusió d’encetar un nou curs! Aquesta reflexió és la de tot un equip educatiu i hem decidit compartir-la perquè creiem que és necessari.
Com ja és sabedor, la Llar d’Infants de la Creu Roja no obrirà les portes “UN NOU CURS NO COMENÇA…”. Les persones que en formàvem part estem profundament tristes, no només perquè hem perdut els nostres llocs de feina, sinó també per la part emocional que hi ha involucrada: famílies, infants, tiets, iaios i iaies, veïns… Moltíssimes famílies de Tortosa i d’altres de nouvingudes, compartint una etapa preciosa en l’educació dels seus petits. Tots junts hem creat una gran família en un recorregut que abasta fins i tot a fills de pares i mares que van ser alumnes en el seu moment.
Una Llar històrica amb uns orígens humils, feta per ajudar les dones a incorporar-se al món laboral després de patir una guerra. Aquests mateixos orígens són els que ara s’estan jutjant…
La nostra Llar ha rebut nens i nenes de tota classe de condició econòmica i d’arreu del món… Meravellós i enriquidor, sabeu per què? Perquè afortunadament els infants no entenen ni jutgen aquestes coses, ells aprenen jugant en un entorn rodejat d’amor i això és el que hem proporcionat des de la Llar d’Infants de la Creu Roja. És igual on estigui i com llueixi l’espai, el més important és que aquest sigui saludable, segur i ple d’amor!
Els infants no entenen de cànons de bellesa. Malauradament, els adults sí, i ens convertim en éssers purament materialistes.
El nostre projecte educatiu “para”, però les nostres ganes d’aprendre i de continuar creixent no. Així som i així ho transmetem als nostres infants. Ens encantaria que aquesta actitud destaqués per damunt de qualsevol altra.
Creiem que la política serveix per sumar, créixer i ajudar. En aquest cas, no ha sigut així. S’ha deixat perdre un projecte que hagués sigut molt generós, tant per a famílies vulnerables com per a les que no, però que, ben segur, hagués sigut beneficiós per a tots plegats. La llar hauria continuat oferint servei i l’Ajuntament hauria fet possible la primera llar d’infants pública de la nostra ciutat, Tortosa. No es pot demanar el que no s’està disposat a donar. Preguem que l’Ajuntament mostri aquells valors que tant exigeix: transparència, comunicació, empatia i respecte. Les sis treballadores exigim explicacions per part de l’Ajuntament, no podem entendre aquesta manca de professionalitat envers l’educació dels infants de la nostra ciutat i les seves famílies.
Volem deixar clar que aquesta reflexió no està motivada per cap color polític, només és el pensament comú de les sis treballadores que formàvem part d’aquest projecte educatiu i que confien cegament en l’educació com a eina d’aprenentatge per tal de millorar el món on vivim!
Les treballadores de la Llar d’Infants Xino-Xano de la Creu Roja

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -