14.3 C
Amposta

Recupera l’emocionant programa d’El Foraster de TV3 a Xerta

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dilluns El Foraster de TV3 ha visitat les Terres de l’Ebre i, en concret, el poble de Xerta. El segon programa d’aquesta nova temporada que va commoure els espectadors. Va donar a conèixer el Ricardo, que va reconèixer que “jo vaig sortir en barca pel balcó, en una riuada del 29 d’octubre de 1937” i va declarar que era el seu aniversari i que “estic tot sol, no tinc intenció de celebrar-lo, ni pastís ni bufar espelmes” i, en Quim Masferrer, evidentment va anar a casa d’ell amb un detall que el va emocionar.

Molta emoció també amb el que va explicar una veïna que ensenya a ballar la jota als més petits del poble, i que des que va venir a viure a Xerta no es perd ni una de les festes de Sant Martí que se celebra cada 11 de novembre. Fins i tot, l’Anna hi va ser l’any passat, quan estava dèbil després d’un tractament amb quimioteràpia per combatre un càncer de pit. Però ni la malaltia va poder amb ella, i allà hi va ser. El Paco i el Marc, dos pagesos que preguen a Déu o a qui sigui que plogui, que plogui molt, que caigui aigua per ajudar-los. Llàgrimes d’emoció són les que van caure dels ulls del Paco, pare del Marc, quan parlava amb en Quim Masferrer de com el seu fill “ho he après tot a la vida gràcies a ell”, emocionant l’orgullós pare, i de com ell mateix ho va aprendre tot del seu pare, de 83 anys. Consells i lliçons de vida de generació en generació.

I emoció final amb la Mariluz, que conserva en calaixos més de vint mil fotografies: la memòria històrica de tots els xertolins i xertolines. Una passió que ara també l’emplena de vida des que va ser diagnosticada d’alzheimer ara fa 4 anys. Amb una foto final que no oblidarà mai. Ni ella, ni els espectadors.

Podeu recuperar el programa sencer aquí:

El Foraster de TV3 a Xerta

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -