14.3 C
Amposta

Reconeixement a les dones de les Terres de l’Ebre nascudes la primera meitat del segle XX

Administracions locals i entitats inicien la recerca de dones amb contribucions personals i socials invisibilitzades

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Institut Català de les Dones impulsa una recerca per conèixer les aportacions de dones ebrenques nascudes la primera meitat del segle XXI, abans del 1947, i fer-los un reconeixement per les aportacions i contribucions personals i socials, sovint invisibilitzades per les dinàmiques sexistes i patriarcals. Els ens locals, museus i entitats de dones poden presentar candidates al projecte fins el dia 11 de febrer. ‘Dones rurals, dones de l’Ebre’ pren el relleu a la primera fase que es va fer a Lleida, on s’han recollit i reconegut les biografies de 68 dones nascudes abans de 1940. Un dels objectius és que el jovent coneguin les dones referents del territori i moltes de les actuacions de divulgació s’adreçaran als centres educatius.

Ajuntaments, consells comarcals, museus i entitats de dones han començat a treballar aquest mes de gener per documentar la vida de dones ebrenques amb aportacions en totes les branques laborals i del coneixement. Un cop presentades les candidatures, una comissió territorial seleccionarà les dones que s’incorporen al projecte valorant la influència de les aportacions al desenvolupament del territori.

Després començarà el treball de creació de les actuacions divulgatives, com l’edició d’un llibre amb les imatges i biografies de les seleccionades, que es presentarà en un acte en el marc del Dia internacional de les dones del món rural, que es commemora el 15 d’octubre.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -