14.3 C
Amposta

Reclamen a l’Estat que declari d’emergència les obres per proveir d’aigua de l’Ebre els regants del Baix Priorat

L'actuació afectaria el tram que connecta Garcia amb la xarxa de distribució dels regants dels Guiamets

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Unió de Pagesos ha demanat al govern espanyol que declari d’emergència un tram del projecte presentat per Acció Climàtica a principis d’any per tal d’abastir el sistema de reg de la Comunitat de Regants del Baix Priorat. L’entitat s’ha reunit amb Salvador Illa i ha contactat amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, després que els regants de la zona dels Guiamets exigissin a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) una solució immediata, davant l’amenaça de supervivència dels seus conreus. Segons Unió de Pagesos, l’objectiu és que s’accelerin les obres del tram inicial que connecta Garcia (Ribera d’Ebre) amb la xarxa de distribució dels regants, mentre no s’executa la resta del projecte.

El coordinador comarcal d’Unió de Pagesos al Priorat, Josep Maria Montané, ha afirmat a l’ACN que “si es declaren les obres d’emergència, els treballs podrien estar enllestits en tres mesos” i, per tant, la Comunitat de Regants del Baix Priorat podria comptar amb l’aigua de l’Ebre aquest estiu.

El Departament d’Acció Climàtica va presentar dos projectes a principis de gener per garantir un reg de suport al Priorat. Per una banda, es preveia portar l’aigua des de Garcia (Ribera d’Ebre) fins al pantà dels Guiamets i després, al de Siurana; mentre que per l’altra es proposava connectar el pantà de Margalef al canal Garrigues-sud. La previsió era tenir enllestit ambdós projectes el 2027. Una data que, segons els pagesos, no donava una resposta imminent a l’amenaça de supervivència dels conreus del Baix Priorat.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -