14.3 C
Amposta

Rebrotem reparteix els darrers ajuts als afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre del 2019

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Aquest dissabte, dia 26 de juny, es commemoren dos anys del devastador incendi de la Ribera d’Ebre que va afectar més de 5.000 hectàrees de diversos municipis de les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià. Un aniversari al qual s’hi arriba havent fet entrega de les darreres ajudes recollides amb la campanya de crowdfunding Rebrotem.

La campanya va sorgir arran de l’incendi i va comptar amb la participació de 1.517 donants, amb l’objectiu de què les aportacions que es fessin servissin per fer reviure les zones afectades per un dels incendis més grans de les últimes dècades. Fruit d’això es van elaborar unes bases per poder repartir els diners entre els afectats, i entre el 14 de maig i el 28 de juny del 2020 es va habilitar el termini per presentar les sol·licituds.

L’import que s’ha acabat distribuint entre els afectats ha estat de 112.112 euros, xifra que homenatja els cossos de seguretat i d’emergències que van treballar en l’extinció de l’incendi.

Durant el mes de desembre del 2020, Rebrotem, amb el suport d’Unió de Pagesos, va fer una primera distribució dels diners recaptats entre els 36 professionals agraris que van fer la sol·licitud. Tenint en compte que amb aquest primer repartiment no quedava assignat tot l’import recollit en la campanya, recentment s’ha procedit a repartir el romanent entre la resta de sol·licituds. Així doncs, durant el mes d’abril del 2021 s’han repartit els diners entre 29 afectats més.

En aquest sentit, es va obrir un breu període de temps perquè aquestes 29 persones poguessin acabar de presentar tota la documentació on es pogués comprovar que les parcel·les afectades estaven incloses a la Declaració Única Agrària (DUN) del 2019 del sol·licitant i que les superfícies, prèviament a l’incendi, eren productives i no estaven abandonades o en condicions deficients de cultiu.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -