EbreNotíciesSocietat

Radical canvi de temps a les Terres de l’Ebre

Protecció Civil ha activat la prealerta per intensitat de pluja, que demà serà força generalitzada

Les Terres de l’Ebre i bona part de Catalunya patirà un canvi de temps que començarà aquesta tarda i arribarà al seu punt àlgid demà. Diumenge ja hi van haver tempestes però van caure cap a la costa central. Protecció Civil ha activat la prealerta per risc de ruixats forts, a les Terres de l’Ebre el grau de perillositat serà moderada. Malgrat això, s’espera un dilluns tarda i un dimarts completament diferents a aquest cap de setmana passat.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya demà s’esperen precipitacions d’intensitat entre feble i moderada arreu del país, menys probables de matinada a l’extrem sud-oest i més continuades a la meitat est i a la resta de litoral i prelitoral central. Fins a migdia seran localment d’intensitat forta a la meitat est, resta de litoral i prelitoral central i nord de la Costa Daurada.

S’acumularan quantitats de precipitació entre poc abundants i abundants (fins a 50 mm) en general, si bé localment poden ser molt abundants (entre 50 mm i 100 mm) a la meitat est i a la resta de litoral i prelitoral central. A més, al final del dia podran anar acompanyades de tempesta i de calamarsa o pedra. És per això que, tal com es pot veure als mapes, hi ha un perill moderat que afecta el litoral i prelitoral del país excepte els extrems nord i sud.

La temperatura mínima pujarà entre lleugerament i moderadament i en alguns punts s’assolirà al final del dia. Temperatura màxima en descens, moderat en general.

Redacció – V. Ll.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close