14.3 C
Amposta

Quina situació tindríem a les Terres de l’Ebre sense la vacuna contra la Covid-19?

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Moltes persones es pregunten per què la Covid-19 està augmentant i tensant el sistema sanitari si més del 75% de la població ja té administrades les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus. És necessària la vacuna? La resposta és sí, perquè si no hi hagués aquest percentatge de vacunats, la situació podria ser catastròfica i, com a conseqüència, s’haurien implantat mesures molt més restrictives per frenar el virus que les que hi ha actualment.

Com ho sabem això? Podem comparar les dades setmanals actuals de les Terres de l’Ebre amb les de fa un any, del novembre de l’any passat, quan encara ningú s’havia vacunat contra la Covid-19. Hem buscat una setmana amb unes dades de contagis i un risc de rebrot semblants i la situació hospitalària és molt millor ara, gràcies a la vacuna.

L’última setmana de la qual es tenen dades fiables, del 4 al 10 de desembre, s’han registrat 580 positius de Covid-19 a l’Ebre, el risc de rebrot és de 764 punts, hi ha 34 ingressats als hospitals, 6 dels quals a l’UCI, i s’ha notificat una mort. En canvi, si mirem la setmana de l’1 al 7 de novembre de l’any passat, es van notificar 540 positius, 40 casos menys que ara, el risc era gairebé 200 punts inferiors, de 537, però la situació hospitalària era molt pitjor, ja que hi havia 80 ingressats als hospitals per coronavirus, més del doble que ara, 22 dels quals a la unitat de crítics, el triple, i es van registrar 11 defuncions, deu més.

Amb això, queda demostrat que la situació hospitalària és també preocupant actualment, però la vacuna contra la Covid-19 ha aconseguit millorar molt la situació, ja que sense la vacuna estaríem registrant unes dades d’ingressats i morts molt més elevades.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -