14.3 C
Amposta

Quina quota has de pagar enguany de l’impost a les emissions de CO2 del teu vehicle?

Des de l'1 de setembre es pot consultar el padró definitiu de vehicles de l’exercici 2022 i la quota a pagar al web de l’Agència Tributària de Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha publicat aquest divendres el padró definitiu dels vehicles amb quota a pagar per l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni. El llistat contempla un total d’1,4 milions de contribuents i més d’1,7 milions de vehicles. El pagament s’ha de fer abans del pròxim 20 de novembre i preveu recaptar 51 milions d’euros. Els diners es destinaran íntegrament al Fons Climàtic i al Fons del Patrimoni Natural, segons ha detallat el Departament d’Economia i Hisenda. L’objectiu és invertir en accions de millora del medi ambient i fomentar la mobilitat sostenible, entre altres. L’ATC ha indicat que els vehicles que ja constaven al padró l’any passat i van domiciliar el pagament rebran el càrrec al seu compte.

L’impost és obligatori per a totes les persones físiques i jurídiques titulars d’un vehicle -turisme, furgoneta o motocicleta- amb domicili fiscal a Catalunya durant el 2022. També estan obligades a tributar les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que durant el 2022 hi han tingut un establiment, sucursal o oficina i han estat titulars d’algun vehicle domiciliat a Catalunya.

En canvi, estan exempts de tributar els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o vehicles de més de 3,5 tones, els autocars, els vehicles autoritzats a transportar més de 9 persones i els vehicles per a la conducció de persones amb mobilitat reduïda. Els vehicles amb matrícula de vehicle històric i els clàssics gaudeixen d’una bonificació del 100% de la quota íntegra i, per tant, tampoc tributen. Així mateix, no han d’abonar l’impost els titulars de vehicles que no superin els 6 euros de quota a ingressar.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -