14.3 C
Amposta

Quatre detinguts per furtar 4.500 quilos d’olives i vendre’ls amb una DUN falsificada a Tortosa

Entre els arrestats figura el responsable d'una almàssera per suposada receptació i falsificació documental

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els Mossos han detingut quatre persones i n’investiguen una cinquena pel furt de 4.500 quilos d’olives i la seva venda a través d’una declaració agrària (DUN) falsificada. Els arrestats, entre 38 i 56 anys, estan investigats com a presumptes autors de furt, apropiació indeguda i receptació. Els agents van detectar tres homes que haurien sostret olives de finques ubicades principalment al Baix Ebre i el Montsià. També van localitzar, en poder d’un dels investigats, rebuts de venda d’olives a una almàssera de Tortosa així com una DUN, el document que han de presentar els titulars de l’explotació, falsificada a nom d’una persona diferent i que feia referència a finques ermes o sense producció.

Els Mossos van comprovar que amb la DUN es van vendre 2.387 quilos a l’almàssera durant octubre i novembre. Les factures per la venda d’aquestes olives anaven a nom de la persona que apareixia com a titular de la falsa DUN. Una persona que amb posterioritat es va comprovar desconeixia que era una DUN i mai havia estat personalment a l’almàssera. 

A partir d’aquest indicis, els tres investigats van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte de furt d’olives, als quals segons la investigació policial se’ls atribuiria un total de 4.500 quilos de fruit. El responsable de l’almàssera va ser arrestat com a presumpte autor dels delictes de receptació i falsificació de document mercantil. Una cinquena persona ha estat investigada pel fet de ser cooperador necessari. Hauria realitzat les tasques de captació de les dades particulars d’una persona vulnerable que després s’haurien utilitzat per donar d’alta la DUN fraudulenta.

Els quatre detinguts van quedar el llibertat després de declarar en seu policial i es troben pendents de comparèixer davant l’autoritat judicial competent quan siguin requerits.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -