14.3 C
Amposta

Puigneró reclama implicació a l’Estat per actuar al delta de l’Ebre

El vicepresident insta el govern espanyol a complir les seves obligacions i ho compara amb Rodalies

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El vicepresident del govern català i conseller de polítiques digitals, Jordi Puigneró, va comparèixer ahir a la Comissió d’Estudi sobre el delta de l’Ebre al Parlament i en la seva intervenció va demanar implicació al govern de l’Estat per a actuar al delta de l’Ebre. Segons Puigneró l’Estat no pot defugir de les seves responsabilitats com passa els trens de Rodalies, i és per això que el vicepresident va demanar a l’Estat la transferència de recursos a la Generalitat per tal d’actuar de manera ràpida i decidida al Delta.

En la sessió d’aquest dimarts van començar també les compareixences experts acadèmics que han estudiat amb profunditat els problemes que arrossega el delta de l’Ebre. El professor d’Enginyeria Civil i Ambiental de la UPC, Agustín Sánchez Arcilla va recordar que el Delta “no és sostenible” sense un bon cabal ambiental al riu Ebre i va recordar que els 100 metres cúbics per segon de cabal ecològic queden lluny dels 400 calculats com a mínim per poder aportar sediments amb garanties. Sánchez Arcilla va defensar actuacions alineades amb la natura. Sobre la possibilitat d’emprar dragues al Delta per recuperar sorres com a la costa holandesa, Sánchez Arcilla es va mostrar força escèptic sobre que pugui funcionar al delta de l’Ebre:

En la sessió de dimarts també va comparèixer el professor de Geografia Física de la Universitat de Lleida, Ramon Batalla que va aprofundir en la recuperació de sediments dels embassaments i va avisar de les problemàtiques que ens podem topar amb la recuperació de sediments:

A la comissió el govern català va demanar també a l’Estat incorporar les propostes de la Generalitat al Pla de Protecció del delta de l’Ebre que continua elaborant, encara sense data d’aprovació.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -