14.3 C
Amposta

Protecció Civil provarà el funcionament de sirenes que alerten d’accident químic a Flix i Tortosa

El més vist

Publicitat

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -

Redacció (F.R).- Protecció Civil de la Generalitat provarà aquest proper dimarts, 9 d’abril, l’efectivitat del so i la cobertura de les sirenes del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat, i que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic. A les 10:40, s’activaran seqüencialment diverses sirenes d’avís de risc químic ubicades a Pol. Ind. Baix Ebre a Campredó, al Turó del Castell Vell a Flix i a Punta del Canó també a Flix.

Aquesta prova es realitza dos cops l’any i serveix per comprovar el funcionament de les sirenes (si sonen bé i la zona en què es pot escoltar bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors) i també per familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real.

L’alarma so d’alerta consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada.

Durant la prova, Protecció Civil de la Generalitat enviarà missatges massius a través de l’aplicació per a mòbil Gencat per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d’un accident químic real. També s’informarà en temps real de l’activació de les sirenes a través del Twitter@emergenciescat (seguit per més de 241.000 persones) amb l’etiqueta#ProvaSirenes.

Com en edicions edicions, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil també enviarà un SMS a les persones sordes que viuen en zona de risc químic amb la finalitat d’ajustar els avisos a la seva discapacitat. També es farà una trucada de veu automàtica a les persones de la zona de Campredó que no disposen d’altre mitjà d’avís de risc químic.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -