14.3 C
Amposta

Protecció Civil completa amb èxit la prova d’alertes mòbils a les Terres de l’Ebre

Marta Cassany qualifica de "satisfactòria" la repetició de la prova, després de l'intent fallit del passat abril

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Protecció Civil ha repetit avui la prova d’alertes mòbils a les Terres de l’Ebre amb resultats millors que la prova anterior del 12 d’abril. La directora de Protecció Civil, Marta Cassany, ha informat que s’ha aconseguit una recepció dels missatges del 91%, un increment significatiu respecte al 40% de la prova anterior. Tant la directora com el delegat del Govern, Àngel Xifré, han qualificat aquest percentatge com a “satisfactori”.

Protecció Civil considerava “necessari” repetir la prova en aquesta àrea, ja que les Terres de l’Ebre són una zona amb una gran sensibilitat pel risc químic. Els mòbils que no han rebut l’avís es deuen a la manca de cobertura o a l’apagada dels dispositius, segons Protecció Civil.

Marta Cassany ha destacat la importància d’aquest nou sistema d’alertes mòbils per a les Terres de l’Ebre, especialment en el cas d’activació del Plaseqta, que s’afegirà a les sirenes de risc químic existents. A més, s’ha anunciat que a la tardor es reprendran les proves de sirenes que es van aturar a causa de la pandèmia, incloent-hi aquest nou sistema d’alertes mòbils.

Protecció Civil valora la possibilitat de realitzar més proves d’alertes mòbils en altres zones de Catalunya per tal de familiaritzar la ciutadania amb aquest nou mecanisme d’alerta, que consideren “molt útil”. L’objectiu és que tothom conegui i entengui com funciona aquest sistema.

Pel que fa a la instal·lació dels 500 sensors químics a les Terres de l’Ebre, s’està treballant en l’elaboració dels plecs perquè el projecte pugui sortir a licitació en els propers mesos. Aquesta xarxa de sensors, considerada innovadora i sense precedents a Europa, representa un desafiament tècnic important, segons ha explicat Marta Cassany.

Redacció- LL. F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -