14.3 C
Amposta

Protecció Civil activa l’alerta per pluges intenses a les Terres de l’Ebre

Protecció Civil demana extremar les precaucions en la mobilitat mentre duri l’episodi de fortes pluges

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Protecció Civil de la Generalitat, en base a la informació emesa pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, ha activat el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d’ALERTA per la previsió de fortes pluges, per acumulació d’aigua i per fort onatge a partir d’aquesta tarda a les Terres de l’Ebre.

Les últimes previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que, a partir d’aquesta tarda i fins demà divendres a darrera hora de la tarda, es puguin superar els llindars d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en mitja hora a gairebé tot Catalunya.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i calamarsa i és possible que es produeixin fenòmens de temps violent. També es poden acumular localment quantitats de precipitació superiors a 100 l/m2 en 24 hores a punts de les comarques de Terres de l’Ebre, amb especial probabilitat a l’àrea del massís del Port.

Aquest episodi anirà acompanyat de fort onatge al litoral sud. Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) sobretot al Montsià i al Baix Ebre. S’espera que el mar de fons de component est pugui dificultar el desguàs al tram final dels rius i rieres.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en la mobilitat mentre duri l’episodi de fortes pluges. Eviteu els desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixeu a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri l’episodi de fortes pluges. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

Davant el fort onatge, no us acosteu a espigons i esculleres a veure trencar les ones i respecteu els senyals de tancament. Hi són per a la vostra seguretat. Consulteu els consells al web interior.gencat.cat/onatge i interior.gencat.cat/inundacions

Tingueu en compte també que demà divendres, a partir de les 6 hores i fins dilluns a les 6 hores, entra en vigor el període de confinament municipal, excepte mobilitat essencial. Consulteu les restriccions.

Protecció Civil de la Generalitat ha avisat als ajuntaments que revisin la neteja de claveguerams i embornals per prevenir inundacions. S’ha demanat tenir especial compte en aquelles zones on s’han produït incendis forestals o després d’episodis de forts temporals i inundacions.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:

  • Augmentar la distància de seguretat.
  • Reduir la velocitat.
  • En cas de patir aiguaplaning: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
  • No travesseu zones inundades.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -