14.3 C
Amposta

Prop d’un milió i mig de persones es podria beneficiar del xec de 200 euros a Catalunya

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

El xec de 200 euros per a les llars amb ingressos inferiors als 27.000 euros a l’any podrien beneficiar fins a 1.485.260 catalans, segons els tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha). Es tracta d’una de les mesures anunciades aquest dimarts pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el nou paquet anticrisi i que Gestha ha valorat positivament ja que pot suposar injectar més de 1.300 milions d’euros a les llars vulnerables. Tot i així, proposa crear dos tipus de xec; un per a famílies amb ingressos inferiors als 14.000 euros i un altre per als que tenen ingressos entre els 14.000 i els 27.000 euros. Els tècnics d’hisenda també aplaudeixen la supressió de l’IVA dels aliments bàsics però avisen que no resoldrà l’alça de preus.

En total, els tècnics d’Hisenda calculen que el xec beneficiarà prop de vuit milions de ciutadans arreu de l’Estat, concretament 7.904.845 ciutadans.

D’altra banda, Gestha ha reiterat que l’ajuda de 20 cèntims per litre de gasolina i gasoils era una mesura regressiva en beneficiar-se d’ella les persones amb rendes més altes i amb un major nombre de vehicles més potents. En aquest cas, el govern espanyol ha optat per suprimir aquesta bonificació i limitar-la només al sector del transport, l’agricultura i la pesca.

La patronal de la carn considera un “greuge” que no es rebaixi l’IVA als seus productes

L’Associació Empresarial Càrnia (Anafric) ha considerat un “greuge per al sector” que els seus productes no formin part dels que el Consell de Ministres ha triat aquest dimarts per a rebaixar-los o eliminar-los l’IVA, dins del nou paquet de mesures per fer front a la inflació. El col·lectiu recorda que reclama “des de fa temps” una rebaixa d’aquest impost per a les carns, “un aliment bàsic al cistell de la compra i part de la dieta mediterrània”. L’entitat afegeix que els comerços de proximitat, entre ells les carnisseries i xarcuteries, són els establiments “que més estan patint la crisi”. Per això reclama al govern estatal que la rebaixa de l’IVA s’apliqui “a tots els aliments”.

“Si amb aquesta mesura s’està promovent que la societat espanyola no consumeixi car, anem per mal camí i ens trobaran de front”, afirma Anafric en un comunicat.

Pimec alerta que els ajuts tindran impacte “en el curt termini”

Pimec ha alertat que el paquet d’ajuts que ha aprovat el Consell de Ministres tindrà impacte “en el curt termini”, i ha considerat que “caldrà avaluar mesures de més llarg recorregut” per seguir afrontant la inflació. La patronal de la petita i la mitjana empresa ha valorat de forma positiva algunes de les mesures aprovades, però ha reclamat que es prioritzi la preservació de l’activitat econòmica i els llocs de treball “per ser més competitius”. La patronal celebra la pròrroga de les mesures en matèria energètica, especialment en el combustible professional, o també les mesures de suport al sector agrari, que seran “de vital importància si arriben a tota la cadena de valor”.

En canvi, l’entitat qüestiona que “se segueixi sense autoritzar” l’increment de preus “dels contractes i altres instruments de relació pública i privada de les administracions públiques”. Pimec considera que “cal corresponsabilitat de les administracions en l’equilibri dels costos addicionals que estan patint moltes empreses”.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -