14.3 C
Amposta

Prop de 6 MEUR d’inversió en instal·lacions assistencials de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre aborda inversions en diferents centres per donar millor resposta davant la Covid-19

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, acompanyada de la directora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC), Maria José Rallo, han presentat avui les obres de millora que s’han de realitzar a en diferents centres hospitalaris i residències de la Regió per tal de reforçar els equipaments i adequar-los de cara a una possible onada de COVID-19. A més, Lleixà ha recordat la inversió realitzada i prevista al Pla de Confort i Resolució en l’atenció primària

Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Pel que fa a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta les obres que s’hi ha de realitzar contemplen l’àrea d’urgències i l’àrea d’hospitalització per a pacients semicrítics. L’àrea d’urgències suposarà una ampliació de 300 metres quadrats, passant dels 900 metres quadrats actuals als 1.200 metres quadrats. Aquesta actuació comportarà dues fases: una primera d’ampliació, les obres de la qual finalitzaran aquesta tardor, i una segona de reforma de 200 metres quadrats existents, a realitzar l’any 2021.

El principals beneficis de la fase 1 de remodelació de l’àrea d’urgències suposarà incrementar el número de boxos i en finalitzar la segona fase els punt d’atenció passarà de 32 a 48. Aquesta segona fase comportarà també incrementar una sala de triatge d’adults, crear una sala de triatge pediàtric, l’àrea d’observació infantils i la sala d’espera pediàtrica, entre d’altres.

Pel que fa a l’àrea d’hospitalització de l’HTVC s’adequarà una unitat convencional situada a la mateixa planta que la UCI per transformar-la en una unitat de semicrítics. En la fase 1 s’incrementarà en 6 habitacions individuals i, un cop finalitzada la segona fase l’increment serà de 9 habitacions més. També suposarà la renovació tecnològica per obsolescència de l’equipament actual de l’UCI i incrementar el rati d’infermeria per atendre malalts més complexes.

La inversió total que es realitzarà a l’HTVC pel que fa a l’equipament i l’obra de l’àrea d’urgències serà d’1,652 milions d’euros, mentre que l’equipament i l’obra de l’àrea d’hospitalització suposarà una inversió d’1,711 milions d’euros.

Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI)

Durant la primera onada de Covid-19 es va dotar de 2 nous equips de raigs x portàtils amb una inversió de 96.000 euros. A més, s’ha dotat amb 4 detectors radiològics digitals que han permès digitalitzar dues sales de raigs i 2 portàtils més ràpids amb una inversió de 132.000 euros.

Ahir es van iniciar les obres previstes de renovació de dues sales de raigs convencionals de l’HTVC que s’han accelerat per l’emergència sanitària. Aquestes obres estaran finalitzades a l’octubre i la inversió és de 546.000 euros. A més, s’ha dotat de dos nous ecògrafs al CAP Baix Ebre amb una inversió de 70.000 euros.

Hospital Comarcal d’Amposta (HCA) 

L’Hospital Comarcal d’Amposta compta actualment amb la quarta planta completament buida. En aquest planta s’hi realitzarà una inversió per poder crear una àrea d’hospitalització per a pacients amb covid-19 amb una obra de 700 metres quadrats. Aquesta obra suposarà una inversió de 576.513 euros.

 Hospital de la Santa Creu de Jesús

L’Hospital de la Santa Creu de Jesús (HSCJ) abordarà la remodelació de la quarta planta on s’hi ubicava la unitat d’hemodiàlisi de les Terres de l’Ebre fins al juliol de 2018. La remodelació de la quarta planta de l’HSCJ suposarà una en ampliació de  964,31 metres quadrats on s’hi faran habitacions per aïllament de malalts Covid-19.El cost aproximat d’aquesta obra seria de 539.597,08 euros.

Residència de Gent Gran Escoles Velles de Flix

Així mateix, en breu s’iniciarà la instal·lació de circuit d’oxigen a la Residència de Gent Gran Escoles Velles de Flix. Aquesta obra suposarà la instal·lació de 30 preses per a oxigenoteràpia amb una inversió de 59.874,71 euros.

Pla de confort de primària a les Terres de l’Ebre

Per altra banda, el Pla de Confort i resolució aprovat pel Departament de Salut suposa la inversió de 614.442,93 euros en l’atenció primària de les Terres de l’Ebre, tant pel que fa a renovació de material sanitari com de mobiliari als diferents CAP i consultoris locals del Territori. Actualment, durant la pandèmia de la COVID-19 han arribat 8 ecògrafs portàtils a diferents CAP de la regió sanitària. La inversió prevista amb totes aquestes actuacions a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre és de prop de sis milions d’euros.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -