14.3 C
Amposta

Primera edició dels Maridatges de Verema amb la restauració de la Ribera d’Ebre i els cellers de la DO Tarragona de la comarca

El més vist

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre podria encapçalar el desconfinament a Catalunya

El ministeri de Sanitat nega que hagi acceptat la petició de la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i...

La recollida de cirera comença a la Ribera d’Ebre amb millors previsions que l’any passat

La recollida de la cirera, que obre la campanya de la fruita dolça a la Ribera d'Ebre, ha començat amb retard per les pluges...

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és la menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya

Les Terres de l'Ebre són la regió menys afectada pel coronavirus de tot Catalunya. La baixa densitat de població ha beneficiat el territori ebrenc...

L’ICS Terres de l’Ebre crea una Unitat domiciliària per recollir mostres per a PCR

La Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre, arran de la COVID-19, ha constituït la Unitat de Recollida de Mostres, integrada per...
- Advertisement -
- Advertisement -

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport de la Denominació d’Origen Tarragona, ha impulsat la primera edició dels Maridatges de Verema, una iniciativa que tindrà lloc del 9 d’octubre al 24 d’aquest mes i que comptarà amb la participació de sis restaurants de la comarca que prepararan un menú degustació especial que anirà acompanyat dels vins de 6 cellers de la DO Tarragona de la comarca.

En concret, participen en aquesta iniciativa que neix amb la voluntat de mantenir-se en el calendari d’esdeveniments anuals el restaurant Molí de Xim de Miravet i el Celler Pedrola de Miravet (9 d’octubre); el restaurant La Mercè de Garcia (amb la cuina del Pas de l’Ase) i el celler Molí de Rué de Vinebre (10 d’octubre); Lo Sindicat de Ginestar i Biopaumerà de Rasquera (16 d’octubre); La Flixeria de Flix i Lafarineravins de Rasquera (17 d’octubre); La Beerreria de Móra d’Ebre i la Cooperativa de Benissanet (23 d’octubre) i la Taverna la Llesqueria de Tivissa i el Celler Suñer de Ginestar (24 d’octubre).

Reserva de plaça per limitació d’aforament

Tots els sopars es faran a les 21.00h (excepte la Taverna la Llesqueria de Tivissa i el Celler Suñer de Ginestar, a les 19.30) i prèviament caldrà reservar plaça per telèfon al mateix establiment, ja que l’aforament és limitat. Els preus de les diverses propostes se situen entre els 22 i els 35 euros. Els menús consistiran en una  selecció de plats preparada per a l’ocasió  bona  part dels quals amb productes de quilòmetre zero que es maridaran amb una selecció de 3 o  4 vins produïts  per cadascun dels cellers participants, amb la voluntat de promocionar a la  comarca els vins de la DO Tarragona. El sopar comptarà amb la presència de la persona enòloga o representant del celler que anirà presentant els vins  i el maridatge de cada plat. Aquests maridatges de verema seguiran els protocols anti-covid-19 i per això es limitarà a sis comensals per taula, tal com indica la normativa.

“La Ribera d’Ebre és una zona de producció molt important de la DO Tarragona i els cellers d’aquesta comarca estan treballant de valent per presentar els seus productes també a la zona on s’elaboren”, assenyala Vicenç Ferré, president de la DO Tarragona, que es mostra molt satisfet per la iniciativa del Consell Comarcal i la col·laboració entre tots dos organismes, una col·laboració que s’espera que pugui materialitzar-se amb altres projectes en el futur. Per la seva banda, Gemma Carim, Presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre destaca “la implicació i entusiasme amb el qual s’ha acollit la iniciativa a la comarca”. “Els cellers de la Ribera tenen gran pes dins de la DO Tarragona i el fet que sis restaurants s’hagin involucrat és un pas endavant amb la difusió dels nostres productes locals”, afegeix. Cal recordar que la DO Tarragona la formen una trentena de cellers de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i bona part de la Ribera d’Ebre.

Redacció – J. V.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

La Generalitat acorda una reunió de treball sobre el Delta amb el govern espanyol

La Generalitat ha formalitzat una reunió de treball amb el Ministeri de Transició Ecològica en la qual es presentaran els treballs i les visions...

El Consell Comarcal cedeix EbreTerra per a la campanya de vacunació de la grip

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha cedit al Centre d’Atenció Primària (CAP) de Deltebre un espai d’EbreTerra per a la campanya de vacunació...

Salut amplia la detecció ràpida de la Covid-19 amb fins a 3 milions de tests antigènics

El sistema de Salut de Catalunya disposa des d’aquests dies d’una nova eina per a descartar o confirmar casos positius de COVID-19. Es tracta...

Anul·len l’autorització administrativa del parc eòlic Els Pesells d’Horta de Sant Joan

La direcció general d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera ha deixat sense efecte l'autorització administrativa del parc eòlic Els Pesells d'Horta de Sant Joan...

L’Ajuntament de Deltebre suspèn el Carnaval 2021

L'evolució de la pandèmia ha obligat a l'Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb la Comissió de Festes, ha suspès el Carnaval de 2021, el qual...
- Anunci -
- Anunci -