14.3 C
Amposta

Presenten a Tortosa la campanya del Govern pel 8M que defensa la “normalitat feminista”

La consellera Tània Verge ha presentat la campanya en el marc de l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones a les Terres de l'Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La campanya institucional que el Govern ha posat en marxa per celebrar el 8M posa l’accent enguany en la necessitat d’aconseguir de forma urgent la igualtat efectiva de les dones. ‘Cap a una normalitat feminista’ és el lema d’aquesta reivindicació, que s’està difonent durant els últims dos dies amb anuncis en diferents formats als mitjans de comunicació del país. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha qüestionat des de Tortosa el miratge que hauria generat els avenços en matèria de drets durant els últims temps anys “No tenim encara la igualtat efectiva. Necessitem la transformació feminista, que és urgent”, ha subratllat.

La consellera ha explicat que el lema ‘cap a una normalitat feminista’ vol marcar el camí de sortida de la pandèmia, des del punt de vista dels drets de les dones, cap a l’anomenada normalitat. “Però quina? La normalitat patriarcal que pel sol fet de ser dones fa que cobrem menys, tinguem feines més precaritzades, que la societat ens faci assumir tasques de cura d’infants i dependents, que haguem de demostrar molt més per accedir a qualsevol càrrec de direcció, que les nostres aportacions siguin invisibilitzades, també als mitjans de comunicació, o que tinguem interrupcions constants quan exposem les nostres idees o arguments”, ha argumentat.

L’objectiu de tot plegat, segons ha elaborat Verge, és trencar “el miratge de la igualtat que fa veure que hem avançat molt i que ho tenim assolit”, posant sobre la taula que l’equiparació “efectiva” de drets de les dones encara no és real. Per això, subratlla, avançar cap a la “transformació feminista”, ha assegurat, és una necessitat “urgent”. “No l’estem treballant les institucions i la ciutadania només perquè la gaudeixin les generacions futures: la fem ara i la necessitem ara”, ha tancat.

La campanya mediàtica s’estendrà durant uns deu dies en total i Verge no ha pogut precisat els recursos que s’hi destinaran globalment perquè, segons ha precisat, es tracta d’un “eix estratègic” del Govern amb la participació de diferents departaments. “Volem que la gent se sumi per compartir experiències i l’aspiració d’aconseguir la transformació de forma imminent: no és just demanar que les dones esperin més”, ha insistit.

La consellera ha presentat la campanya en el marc de l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones a les Terres de l’Ebre, on ha participat acompanyada de la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda; la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Meritxell Benedí. L’acte, presentat per la periodista de l’ACN Anna Ferràs, ha comptat amb la lectura d’un manifest i la conferència de la reconeguda artista ebrenca i feminista Mari Chordà.

Prèviament, Verge ha participat en la Mesa Institucional del Circuit per a l’abordatge de les Violències Masclistes a les Terres de l’Ebre.

ACN

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -