14.3 C
Amposta

Presenten a Tortosa el llibre que repassa la història de periodisme a la Catalunya Sud dels últims 50 anys

L'obra, editada per Publicacions URV, l'han escrit els periodistes Josep Maria Arias i Tomàs Carot, que fan una retrospectiva sobre la professió des dels darrers anys del franquisme fins la irrupció de la pandèmia

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Els darrers cinquanta anys han transformat l’exercici del periodisme en tots els seus vessants. El relat d’aquesta evolució l’han recollit els periodistes Josep Maria Arias i Tomàs Carot en el llibre De l’Olivetti al teletreball. Mig segle de periodisme i comunicació de proximitat al Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès (1969-2019) i COVID-19. Aquest dimecres s’ha presentat a Tortosa. L’obra, editada per Publicacions URV, es va presentar aquest dimecres a l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa amb la presència dels seus autors i va ser presentat per la periodista Marina Pallás.

El llibre fa una mirada retrospectiva sobre la professió a partir de l’experiència personal i professional de Josep Maria Arias i Tomàs Carot, que al llarg de la seva trajectòria han treballat en ràdio, premsa escrita, gabinets i empreses de comunicació i s’han convertit en referents de l’ofici al territori. Des dels darrers anys del franquisme, de la implantació dels estudis de comunicació de la URV al territori, o de la irrupció de la tecnologia fins arribar a l’hegemonia dels mitjans digitals, el autors emmarquen el seu relat sobre la comunicació emmarcant-lo en la contextualització històrica de cada moment. El llibre inclou un capítol addicional sobre la pandèmia, un altre moment clau que ha suposat un nou repte en l’exercici de la professió i ha canviat, en molts casos, la manera de treballar.

Al llarg de més de 300 pàgines els autors reivindiquen el periodisme de proximitat, i fan una radiografia de la història recent de la comunicació a un territori amb tres àmbits ben diferenciats: Baix Penedès, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, que compten amb dinàmiques socioeconòmiques i culturals pròpies que han marcat el ritme i les singularitats de l’evolució mediàtica. També s’inclouen aportacions d’altres periodistes del territori, que parlen de la professió des d’una perspectiva més personal.

L’obra compta amb una edició digital i és el primer pas d’un projecte que tindrà continuïtat a través d’un portal web que permetrà actualitzar-ne el contingut. En el projecte hi han col·laborat la Càtedra URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació, la Diputació de Tarragona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -