14.3 C
Amposta

Preguntes i respostes sobre l’activitat esportiva a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

A les Terres de l’Ebre es pot practicar esport i passejar però encara hi ha normes establertes en la fase 2. A continuació teniu preguntes i respostes sobre l’activitat esportiva:

On es pot fer pràctica esportiva?

Es pot practicar esport a qualsevol espai públic, inclosos els espais naturals, i dins d’instal·lacions esportives, sempre a la regió sanitària del domicili. Cal respectar els possibles tancaments d’espais que, per raons de seguretat, duguin a terme les autoritats locals.

A quines hores puc sortir?

Es pot fer lliurement evitant les franges horàries reservades per a la gent gran, compreses entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 19.00 i les 20.00 hores.

Amb qui puc anar a fer esport?

L’exercici físic es pot fer com a màxim en grups de 15 persones i sempre que no hi hagi contacte físic, excepte en el cas de persones convivents.

Quines són les mesures a tenir en compte en la pràctica esportiva a l’aire lliure i en instal·lacions a l’aire lliure?

L’única restricció per a la pràctica esportiva a l’aire lliure és que no hi hagi contacte físic i no se superi el nombre màxim de 15 persones Està permesa la pràctica d’esports per parelles, sempre sense contacte físic, mantenint la distància social de 2 metres.

Quan passegi pel carrer o faci esport, puc anar per on vulgui?

Atès que hi ha activitats en què l’ús de mascareta no és compatible, cal garantir la distància de seguretat en tot moment i es recomana no anar a llocs concorreguts. Les distàncies de seguretat recomanades pel Departament de Salut es poden veure a la taula següent:

Tipus d’activitat. Distància de seguretat recomanada: passejar 2 metres; córrer, anar amb patins, patinet o bici 10 metres; anar amb bici alta intensitat 20 metres

I a les instal·lacions esportives cobertes i centres esportius?

A les instal·lacions cobertes i centres esportius està permesa la pràctica individual amb cita prèvia i per torns. Està permesa la pràctica d’esports per parelles, sempre sense contacte físic, mantenint la distància social de 2 metres. En cap cas es podrà superar el 30% d’aforament d’usuaris. Es poden utilitzar els vestidors. Cal garantir la neteja i desinfecció de les instal·lacions. És obligatori mantenir la distància de seguretat de 2 metres.

I a les piscines d’ús esportiu?

No es podrà superar el 30% d’aforament d’usuaris i es poden utilitzar els vestidors. Caldrà cita prèvia i establir torns. En el cas que la piscina es divideixi per carrils d’entrenament, caldrà evitar l’acumulació de persones i que es compleixi la distància física de 2 metres. Està permesa la pràctica d’esports per parelles, sempre sense contacte físic, mantenint la distància física de 2 metres. Cal garantir sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció.

Puc fer servir el cotxe o el transport públic per anar a fer esport o per passejar?

Sí que es permet dins l’àmbit de la regió sanitària.

Soc esportista federat, tinc les mateixes condicions?

Les condicions són les mateixes pel que fa a la pràctica de l’esport, respectant la franja horària de la gent gran.

Els esportistes federats poden entrenar?

Sí, els esportistes de clubs participants en lligues no professionals poden fer entrenaments de manera individual i complint les mesures de prevenció i higiene corresponents.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -