14.3 C
Amposta

PIMEC i la Delegació del Govern defensen impulsar la competitivitat de les pimes per garantir la recuperació econòmica a les Terres de l’Ebre

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La presidenta de PIMEC Terres de l’Ebre, Elisabet Zapater, acompanyada del president de PIMEComerç a les Terres de l’Ebre i d’Autònoms, Joan Caballol, el secretari general de PIMEC, Josep Ginesta, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, i de la secretària territorial, Gemma Gasulla, s’han reunit avui amb el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, per col·laborar i buscar sinergies en benefici del teixit productiu del territori amb l’objectiu de millorar la competitivitat i la viabilitat de les pimes i els autònoms. 

Elisabet Zapater ha traslladat les necessitats de les empreses del territori i, entre altres qüestions, ha destacat la importància de mesures concretes i recursos per pal·liar la regressió del Delta. A més, els membres de la patronal han parlat del paper fonamental pel turisme i la riquesa de les Terres de l’Ebre a l’hora d’atraure visitants, i han proposat aprofitar la implantació del teletreball a les empreses per atraure més habitants, fet pel qual caldria millorar serveis com la mobilitat i invertir en infraestructures. D’altra banda, en relació a les fortes inundacions de la setmana passada, les quals han provocat estralls a diversos municipis de les comarques del Baix Ebre i del Montsià, Zapater ha demanat activar una sèrie de mesures i actuacions urgents per tal de gestionar de manera eficaç totes les mancances i dèficits que pateix el territori. 

En l’àmbit del comerç, Joan Caballol ha recordat de nou la importància dels plans de recuperació i ha demanat celeritat perquè els petits comerciants tradicionals es puguin beneficiar, ja que a les Terres de l’Ebre aquest sector està vivint una dècada molt dura que no l’ha permet desenvolupar-se i adaptar-se en qüestions com la digitalització. Per això, la patronal ha defensat trobar sistemes per combatre la despoblació d’alguns pobles que necessiten reactivar la seva activitat comercial i ajudar el sector a reduir els costos, els quals s’han vingut duplicant al llarg dels darrers anys tot restant competitivitat i viabilitat. 

​ Per part seva, Albert Salvadó, ha manifestat que des del Govern a les Terres de l’Ebre “ens hem marcat l’objectiu de potenciar la relació administracions i pimes del territori, perquè assolirem gran fites sempre que treballem de la mà sector públic i del teixit econòmic, tothom a una, el conjunt de la societat”. En aquest sentit, el delegat del Govern ha remarcat que els temes plantejats pels representants de PIMEC són prioritats també per al Govern i confia tenir la seva complicitat alhora d’encarar actuacions i projectes.

Jordi Ciuraneta ha recordat la importància del projecte PIMEC Rural per posar en marxa accions en matèria econòmica i clau territorial amb l’objectiu de generar riquesa i llocs de treball, i ha anunciat que avui mantindran una trobada amb l’alcaldessa Tortosa, Meritxell Roigé, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomás, l’alcalde de Gandesa, Carles Luz, i el tinent d’alcalde i regidor de Comerç, Turisme i Projectes Estratègics a l’Ajuntament de Mora d’Ebre, Rubén Viarnes. Finalment, Josep Ginesta ha defensat l’activisme empresarial com a eina per posar les pimes i els autònoms al pont de comandament de l’economia i ha demanat que s’impulsin les reformes estructurals necessàries per reactivar l’activitat econòmica i millorar la competitivitat de les empreses. 

Redacció-Ll.F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -