14.3 C
Amposta

Per molt que es repeteixi una mentida, no acaba fent-se mai veritat

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Al ple ordinari de l’Ajuntament de Roquetes, que es va celebrar el passat dia 25 de juliol, i tal com s’ha pogut veure a segons quina premsa territorial (aquesta que no contraresta les notícies), el grup municipal de Junts denúncia a l’equip de govern d’ERC d’un atac personal i polític, el que constitueix una FALSEDAT.

Una Llei del govern estatal ha obligat les administracions públiques a estabilitzar les places en què concorrien determinats requisits. Dues d’aquestes places, són les de tècnic/a d’Antena Caro.

El passat 23 de juny, es va desenvolupar el concurs de mèrits (sistema que no ha triat l’Ajuntament de Roquetes sinó que l’ha imposat el govern espanyol), on, únicament, va poder participar un dels dos treballadors, ja que la mateixa llei, exigeix una titulació, per poder prendre part en el procés selectiu, i l’altre, no té la titulació exigida. Per tant, el treballador que sí que compleix amb el requisit establert per la Llei estatal, s’ha estabilitzat i es contracta, com a personal laboral fix d’aquesta Corporació.

Tal com exigeix la Llei, al senyor Ortíz, a principis d’aquest any, se li va atorgar un termini de 10 dies hàbils, per presentar aquesta titulació, i ni la va presentar ni ho va recórrer. Per tant, aquesta plaça va quedar vacant, no perquè així ho va decidir aquesta Corporació sinó perquè ens obliga, la Llei estatal. En cas contrari, estaríem prevaricant.

Davant aquesta situació, i per tal d’evitar incrementar despeses, innecessàries i extraordinàries, contractant mitjans externs, ja que s’ha de continuar informant rigorosament, cobrir els actes del mateix Ajuntament, el control de tot el referent a publicacions de premsa que afecten la nostra Corporació, elaboració de cartelleria, xarxes socials, etc. era TOTALMENT necessari fer quelcom per corregir aquesta circumstància perjudicial per al nostre funcionament, i no volguda, sinó imposada per una Llei estatal.

Després d’estudiar les millors opcions per als interessos municipals, si bé, el més fàcil era contractar, de forma directa, un càrrec eventual, és a dir, una persona de confiança de l’Alcaldia, com es fa a la majoria d’ajuntaments, s’ha decidit amortitzar la plaça vacant existent (C1), i crear-ne una de nova, la de cap de Comunicació (A2), com a figura professional, al servei de tota la Corporació, inclús dels dos regidors de Junts, els que, ara, propaguen aquestes falsedats.

La nova plaça, malgrat ocupar-se per una persona amb més titulació, costarà a les arques municipals, 39.121,85 € anuals, mentre que la vacant costava 39.544,80 € anuals, el que suposarà un estalvi anual de 422,95 €. No a l’inrevés, com ha anat publicitant el grup de Junts. Els números són clars i no admeten interpretacions ni mentides.

Amb això es millorarà el servei, però també es demostra que les acusacions constants de què el salari que es percebia era molt injust, són infundades. Malgrat això, quan l’alcalde va sol·licitar informes a Secretaria i Intervenció, perquè es pronunciessin al respecte, aquests van ser desfavorables a la pujada salarial.

Com a valor afegit, dir que, per cobrir la nova plaça, s’obrirà un procés selectiu on podrà
participar tota aquella persona que reuneixi els requisits legals, i en què el Tribunal que el portarà a terme no l’integrarà cap polític sinó, com sempre, estarà format per personal tècnic de l’Ajuntament i d’altres administracions públiques. Amb les manifestacions fetes per Junts, posant en dubte un futur procés, estan calumniant als tècnics, ja que qüestionen la seva objectivitat, imparcialitat i honradesa. Cal atacar també als tècnics?

Fins a la data d’avui, es pot constatar que els processos de selecció de personal s’han desenvolupat, complint la legalitat, i de fet, s’ha seleccionat a persones no sospitoses, precisament, de pertànyer al nostre partit polític.

Com ja he dit, si s’hagués volgut contractar a algú afí a ERC era molt senzill, simplement, s’havia de crear la plaça, com a càrrec de confiança i contractar, de forma directa, a la persona. No calia cap procés selectiu.

Quin començament de legislatura d’un grup municipal que el primer, i de moment, l’únic que fa és propagar falsedats, no ja només de l’equip de govern que jo presideixo, sinó dels nostres treballadors.

En fi, estem aquí per gestionar, i això intentem fer, això sí, sempre dintre del marc legal. Per a fer-ho diferent, ja n’hi ha d’altres.

Ivan Garcia Maigí, alcalde de Roquetes

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -