14.3 C
Amposta

‘Peix de Llotja’ és el nou segell per reconèixer els restaurants ebrencs compromesos amb el producte local

El GALP Mar de l’Ebre impulsa un distintiu que aposta pels restaurants que treballen amb peix fresc i sostenible procedent de les llotges del territori

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

El GALP Mar de l’Ebre, conjuntament amb altres grups d’acció local pesquera de la costa catalana, ha impulsat el segell de qualitat ‘Peix de Llotja’, una iniciativa pionera que vol distingir i promocionar els restaurants que aposten pel peix fresc i sostenible procedent de les llotges del territori, especialment de les Terres de l’Ebre.

El distintiu s’atorgarà anualment als establiments que acreditin haver adquirit un mínim de 12.000 euros en peix fresc i marisc de llotja durant l’any anterior, comprat directament a les confraries de pescadors o a majoristes certificats. L’objectiu és posar en valor el producte local, reforçar el vincle entre el sector pesquer i el gastronòmic, i generar beneficis econòmics, socials i ambientals per al territori.

Logotip del segell ‘Peix de Llotja’

Segons Eusebio Rosales, president del GALP Mar de l’Ebre, «amb el segell ‘Peix de Llotja’ garantim als consumidors que allò que mengen és fresc, de proximitat i capturat de manera responsable».

Les llotges de l’Ametlla de Mar, La Ràpita, l’Ampolla, Deltebre i les Cases d’Alcanar seran punts clau d’aquest nou sistema de certificació. Els establiments interessats poden adherir-s’hi a través del web Peix de Llotja.

A més de fomentar el consum local i sostenible, el segell també busca donar visibilitat al sector pesquer, generar confiança entre els consumidors i posicionar la cuina marinera ebrenca com a referent gastronòmic i turístic dins i fora de Catalunya.

Redacció R.F

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -