14.3 C
Amposta

Paüls reforma la zona educativa i crea un espai polivalent apostant per la transició energètica

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Paüls ja gaudeix de les millores realitzades a la zona educativa del municipi. Encara queden alguns detalls, però la reforma ja és una realitat i ha suposat un canvi molt important per a l’entorn. El poble guanya un espai polivalent, ampli i per a totes les edats, com ha dit el mateix alcalde, Enric Adell, “estic molt content perquè cada dia està ple de gent i s’utilitza molt més dels que ens esperàvem. És una actuació molt rellevant pel municipi pel canvi que significa per l’espai: una transformació en visió de futur a una zona on tenim l’escola”.

Com bé explica l’alcalde, aquest és un projecte que es va començar a pensar fa més de sis anys i ha costat molt de dur a terme, “una mostra que res és fàcil i tot costa molt, però, amb ganes i treball, es pot tirar endavant”, explica Adell. “Com a alcalde, em fa una especial il·lusió, per tot el significa, no només urbanísticament, sinó pel pas que fem per avançar cap a la transició energètica, ja que l’escola del poble serà el primer edifici on començarem a generar llum”, afegeix.

S’ha substituït la tanca perimetral de l’escola, s’ha construït una coberta a l’entrada i s’ha ampliat el pati. S’han substituït les lluminàries per leds i s’han instal·lat 12 kW de plaques fotovoltaiques per l’energia que es consumeix. A més, quan l’escola no estigui funcionant o no necessiti la llum que genera, les plaques aportaran energia pels altres equipaments municipals. D’altra banda, s’ha creat una zona d’aparcaments i s’ha construït un parc nou al costat de l’escola, amb un espai gran de joc infantil i equipaments perquè la gent gran pugui fer activitat esportiva.

Finalment, el preu de l’obra rondarà els 275.000 euros, dels quals 126.000 euros els aporta la Diputació i 120.000 la Generalitat de Catalunya. El 10,5% restant, uns 29.000 euros, provenen de recursos propis del consistori.

Redacció – Ll. S.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -