14.3 C
Amposta

Paüls farà una remodelació de la zona educativa del municipi

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

L’Ajuntament de Paüls executarà l’any que ve importants obres de millora a l’escola municipal i al carrer Escoles, on s’habilitarà un parc nou dirigit a totes les edats. L’actuació, que es farà el 2021, té un pressupost de 371.394 euros, i és finançada amb el suport de la Diputació de Tarragona, 126.000 euros; la Generalitat de Catalunya, 120.000 euros, i la resta, uns 125.000 euros, seran aportats per l’Ajuntament. “És una obra molt important pel poble, pel canvi i la transformació que significarà de tot l’espai, que s’ampliarà. Es tracta d’un projecte que fa anys teníem al cap i que el 2021 podrem materialitzar. Ens fa molta il·lusió i estem satisfets de poder-lo tirar endavant”, ha manifestat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

De fet, l’Ajuntament ja fa uns anys que realitza canvis a l’equipament. Així s’ha renovat tota la superfície del pati i s’ha canviat el sostre i lluminàries de dues classes. “És necessari fer actuacions de manteniment de forma periòdica, que hi hagi una constància per tenir tots els equipaments al dia i no deixar-ne cap d’oblidat”, ha dit Adell.

Pel que fa a les millores que es duran a terme a l’escola de Paüls, cal destacar la instal·lació de 12kw de plaques fotovoltaiques per l’energia que es consumeix a l’escola, és a dir, per la llum, però també per reduir exponencialment el consum de gasoil de la caldera, ja que s’adaptarà la instal·lació actual. A més, quan l’escola estigui tancada les plaques fotovoltaiques produiran energia pels altres equipaments municipals. “Serà el primer edifici municipal on instal·lem plaques i no és perquè sí, volíem que fos l’escola per tot el que significa, ja que representa el futur. Anem adaptant el poble a l’agenda 2030 i reduint les emissions de CO2”, ha manifestat l’alcalde de Paüls.

També se substituirà la tanca perimetral del centre educatiu, una coberta a l’entrada, s’ampliarà un espai al pati i se substituiran les lluminàries per leds. D’altra banda, l’actuació contempla l’habilitació d’una zona d’aparcament i la construcció d’un parc al costat de l’escola. En aquest sentit, s’habilitarà una zona per estacionar més de 10 vehicles i un espai gran de joc infantil i també equips per a fer activitat esportiva la gent adulta. “Quan vam començar a treballar en el projecte de poble, fa sis anys, ja vam pensar en aquesta actuació, però fins ara no hem disposat del finançament per poder-la abordar”, ha dit Adell, que sosté que l’obra serà una realitat abans d’acabar l’estiu del 2021. “Disposarem d’un espai ampli i polivalent, per totes les edats i estic segur que serà un lloc de referència pels paülsencs i paülsenques. Tot un canvi per seguir treballant per millorar el nostre poble”, ha conclòs l’alcalde.

La redacció del projecte ha anat a càrrec del SAM de la Diputació de Tarragona i el cost total de l’obra supera per poc els 400.000 euros. Així el 2021 s’abordaran les fases principals del projecte, mentre que l’última fase es durà a terme el 2022.

Redacció – V. Ll.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -