14.3 C
Amposta

Lo Pati d’Amposta torna a obrir al públic aquest divendres 12 de juny amb l’exposició d’Isaki Lacuesta

El centre s’adapta a la nova normalitat i recupera el contacte amb el públic presencial per apropar-lo a la cultura i l’art contemporani

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

La cultura comença a reactivar-se a les Terres de l’Ebre. Així, Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre recuperarà aquest divendres 12 de juny el contacte amb el públic presencial, després de tres mesos tancat arran de la pandèmia de la COVID-19. “Poder reobrir és una molt bona notícia per a les persones que estimen la cultura i més poder-ho fer amb activitats presencials”, assenyala la directora de Lo Pati, Aida Boix qui remarca la importància dels centres d’arts visuals com equipaments que posen en valor l’ecosistema cultural dels diferents territoris i apropen la cultura i l’art contemporani al públic. “Per a nosaltres aquest contacte amb la gent és essencial”, afegeix.

La reobertura de Lo Pati aquest divendres permetrà tornar a visitar l’exposició Jo soc allò prohibit, d’Isaki Lacuesta. La mostra, que reflexiona al voltant de la prohibició i l’arbitrarietat de la censura, s’hi estarà fins al 18 de juliol. La nova normalitat generada per la crisi sanitària ha modificat una mica la visita a l’exposició. Bàsicament, s’ha marcat un recorregut en sentit únic, per garantir la distància de seguretat de dos metres entre visitants, i s’han retirat els auriculars i tauletes, fet que no ha incidit en el contingut essencial ja que la majoria de projeccions tenen subtítols.

D’acord amb el pla de desconfinament, Lo Pati obrirà, de moment, els divendres i dissabtes de  17:00 a 20:00 hores, serà obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’equipament i s’hi han instal·lat dispensaris de gel hidroalcohòlic per al rentat de mans. L’accés per part dels usuaris, limitat a un terç de l’aforament, també ha de ser de manera individual, excepte en els casos de pertànyer a un mateix nucli familiar. Paral·lelament, s’ha instal·lat una mampara de metacrilat a la recepció, es demana als visitants que evitin tocar les superfícies i s’intensificaran les tasques de neteja i desinfecció.

Pel que fa a les properes activitats programades, la primera és el projecte d’art efímer Els Ports, Natura i Art, una excursió guiada per diferents espais del massís dels Ports que enguany es farà de manera virtual, en format documental. Tal com ja vam informar, l’estrena d’aquest documental que recull els projectes i les reflexions dels sis artistes participants –Alfred Porres, Cristina Ferré, Ester Ferrando i Sebastià Martori, Jordi González, Àlvar Calvet, amb la col·laboració de Rosa Serrano, i Sílvia Panisello- tindrà lloc aquest diumenge 14 de juny al FacebookInstagram TV i web de Lo Pati, i al Facebook de l’associació Natura i Art, a les 12 del migdia.

La primera activitat programada amb públic presencial és el Festival Internacional de Cinema i Paisatge mónFILMAT, del 2 al 5 de juliol, que s’ha adaptat a les noves condicions i es realitzarà en modalitat semipresencial. Així una part de les pel·lícules es projectaran a la plaça exterior de Lo Pati i la resta online. En les projeccions presencials, hi haurà vigilant controlant l’aforament i les cadires seran desinfectades cada dia després de cada projecció, entre altres mesures. D’altra banda, durant les properes setmanes no hi haurà inauguracions ni actes multitudinaris a l’interior del centre d’art.

Redacció – T. R.

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -