14.3 C
Amposta

Oriol Massip, organitzador de la Duatló de Garcia, ens comparteix l’evolució i les novetats 8a edició

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Avui tenim l’oportunitat de parlar amb Oriol Massip, l’organitzador principal de la 8a Duatló de Garcia, un esdeveniment esportiu que s’ha convertit en un punt de referència per als amants de la duatló i els esports de resistència. Amb la data fixada per al 10 de març de 2024 i en el marc de les Piscines Municipals de Garcia, aquesta edició promet desafiaments únics i emocions renovades. Oriol ha compartit amb nosaltres els secrets darrere de la creació i l’èxit continuat de la Duatló de Garcia, destacant els segments de BTT i Trail, els moments memorables de les edicions anteriors i els plans emocionants per al futur de l’esdeveniment. Una conversa amb l’emprenedor esportiu que ens transporta al cor d’aquesta emocionant experiència atlètica.

 • Com va sorgir la idea d’organitzar la 8a Duatló de Garcia i com ha evolucionat amb el temps?

La Duatló de Garcia, neix per les inquietuds d’un grup d’esportistes del poble que, després de realitzar varies curses de muntanya arreu de Catalunya creuen interessant i engrescador realitzar una prova com el que és una duatló de muntanya a Garcia donant a conèixer el poble i promocionant l’entorn amb una activitat esportiva com és aquesta. Fruït d’això, l’any 2017 neix la Duatló de Garcia pensant amb el gran decorat paisatgístic que disposem pel voltant de l’ermita del nostre poble enllaçant-ho amb la zona de lleure del riu.

 • Quins són els elements destacats d’aquesta edició de la Duatló, especialment en termes de recorreguts i segments?
  Als seu inicis vam partir d’un format d’uns 20 Km BTT- 10 Km Córrer- 8 Km BTT amb la zona de transició a l’ermita i amb els anys vam realitzar un canvi considerable passant aquesta transició a la zona del riu, juntament amb la sortida i l’arribada. Es va passar a uns circuits de 21 Km BTT i 10 Km Córrer. El fet més important va ser el tema logístic i de muntatge d’aquesta zona de transició. Amb aquest canvi, es van canviar els circuits, en gran part el del córrer. Aquest any, tornem a modificar bastant els circuits per poder-lo fer més assequibles pels participants i així poder animar més gent a vindre.  Passem a tenir uns circuits de 16 Km BTT i 10 Km de córrer.
 • Què fa que la Duatló de Garcia sigui única o diferent d’altres esdeveniments similars?
  La Duatló de Garcia és única pel en gran part pel seu entorn, on podem trobar grans senders, ben cuidats i nets, amb els circuits pensats únicament per aquesta prova i  com no pel tracte familiar que oferim al participant, que el fan sentir com a casa seva.
 • Com s’ha preparat l’organització per afrontar els reptes logístics i logístics en aquesta edició?
  Tota prova necessita d’una organització. La Duatló de Garcia, segueix aquest patró i, som 6 membres els que la formem que ens encarreguem de les tasques. Neteja i condicionament dels senders, búsqueda de col·laboradors, pàgina web, bossa corredor, ambulància, dinar… són moltes feines que a poc a poc van donant vida a cada nova edició. A part de tot això hi ha una feina molt important que és l’ajuda del voluntariat que tenim per part de la gent del poble. Estem molt agraïts de la resposta que s’ha tingut per part seva des del primer moment. Sense ells, no s’hagués pogut seguir edició a edició.


 • Podries descriure breument els segments de BTT i Trail, destacant els seus elements més desafiadors?
  Aquest any, introduïm molts canvis, entre els quals ja tenim la sortida de la prova. Estem preparant una sortida des de d’alt de la barca municipal que hi ha a l’Ebre. Pel que fa al circuit de BTT és totalment nou, pensat per atreure més participació i també per animar a més participants a poder fer la Duatló en modalitat individual. És un circuit ràpid, amb alguna zona tècnica, divertit i per gaudir de la BTT. El circuit de córrer és molt semblant al de l’any anterior on es pot trobar en gran part sender i molts oberts especialment per aquesta prova. És un circuit molt bonic i alhora una mica exigent.
 • Quines expectatives teniu pel nombre de participants i l’assistència a l’esdeveniment aquest any?
  El nostre handicap és que per aquí a la zona, ja sigui Terres de l’Ebre com Tarragonès, no hi ha una lliga de duatló ni cap altra prova com aquesta, motiu que ens deixa sols en aquesta modalitat. Això vol dir que som els únics que hem d’animar els participants a realitzar-la i és veritablement costós. Les nostres expectatives… és cert que ens agradaria tindre més participació però també som conscients que no podem fer front a una participació com la que tenen una cursa de córrer, per motius logístics i d’espai que requereix una duatló.
 • Com ha sigut la resposta de la comunitat local i dels participants en les edicions anteriors de la Duatló?
  Com ja s’ha comentat, si realment estem a la 8ena. edició, és gràcies a la resposta de la gent del poble. Era la principal por que vam tindre quan va sorgir la idea i la que millor s’ha vençut. És impressionant i admirable la feinada que es fa quan tot un grup de gent treballa en equip per un objectiu. No em d’oblidar que estem parlant d’un poble de 500 i pocs habitants i que realitzem aquesta prova amb un gran nivell.
 • Quines mesures de seguretat s’han implementat per garantir la seguretat dels participants i espectadors?
  La seguretat és un del punts importants. Al final venim a passar-ho bé i no prendre mal. Els circuits s’arreglen per tal d’eliminar els punts crítics i es senyalitzen en tota la seva totalitat comptant amb punts de control de voluntaris. Tot i així, comptem amb la presència d’una ambulància medicalitzada i equips DEA. Tot participant té una assegurança i des de l’organització també incloem als voluntaris dins d’aquesta.
 • Hi ha algun moment o anècdota memorable de les edicions anteriors que voldries compartir?
  Anècdotes… segur que sí… el primer any, que érem tres els que vam començar aquesta feinada, vam acabar netejant un sender de nit. Com ja es sap, tots tenim les nostres coses i s’ha de quedar quan es pot. Aquell dia se’ns va fer tard! Una de les nostres voluntats, és que el participant es trobi uns senders impol·luts!Cada edició hi ha molt que contar… esperem que vingui molta gent i tots/es tinguin la seva anècdota que recordar!
 • Quins són els plans futurs per a la Duatló de Garcia? Hi ha alguna novetat o canvi que tinguis previst per les pròximes edicions?

En un futur… comptem amb que la Duatló de Garcia seguirà estant. Esperem que agradi cada vegada més i que aquesta consolidació que ja tenim, no faci més que reafirmar-se. Ens agradaria engrescar la gent jove del poble i que practiquin aquest esport. Estem oberts a qualsevol aportació.

Redacció- X. Ll

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -