14.3 C
Amposta

Oberta la primera convocatòria dels Premis ACM per reconèixer projectes municipals innovadors i transformadors

Lluís Soler, president de l'ACM: "Volem reconèixer, impulsar, prestigiar i donar difusió a les iniciatives transformadores en l'àmbit de la sostenibilitat, la qualitat de vida, la prosperitat, la cultura o la governança"

El més vist

- Advertisement -
- Advertisement -

Coincidint amb la commemoració del 40è aniversari de la creació de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que té lloc enguany, l’entitat municipalista convoca la primera edició dels Premis ACM per guardonar les millors iniciatives i projectes dels ens locals que ajudin a transformar els pobles i ciutats de Catalunya i aporten valor afegit al territori. Sota l’eslògan ‘Guanyem-nos el futur, transformem els nostres municipis’, els guardons tindran una periodicitat anual per reconèixer bones pràctiques locals que ja s’hagin executat o s’estiguin realitzant, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Segons el president de l’ACM, Lluís Soler, “volem reconèixer, impulsar, prestigiar i donar difusió a les iniciatives transformadores en l’àmbit de la sostenibilitat, la qualitat de vida, la prosperitat, la cultura o la governança”.

Els premis ACM guardonaran cinc àmbits específics. Així, es reconeixerà la millor pràctica o iniciativa local relacionada amb l’acció climàtica o biodiversitat. També aquella que en l’àmbit social potenciï el servei a les persones, gent gran, salut o educació, entre d’altres. Al mateix temps, es premiarà l’àmbit del desenvolupament econòmic valorant les accions que tinguin a veure amb iniciatives comercials, turístiques o de suport a la indústria i professionals. També hi haurà un àmbit específic per la cultura i a aquelles iniciatives relacionades amb activitats, programacions, suport a professionals culturals. Finalment, un àmbit al voltant de la governança i relacionat amb tot allò que tingui a veure amb la transparència, digitalització de l’administració o foment de la participació ciutadana.

Les iniciatives o projectes dels ens locals es poden presentar fins al 30 de setembre a través d’aquest enllaç, on hi ha les bases de participació i els requisits.

Els Premis ACM estan adreçats a tots els ens locals de Catalunya, ja siguin ajuntaments, consells comarcals, entitats municipals descentralitzades o diputacions.

El jurat valorarà el grau de transformació en l’àmbit local, la innovació de la proposta, l’impacte en el nombre de beneficiaris, l’eficiència dels recursos públics invertits, la durabilitat de l’acció, si es pot replicar en altres administracions locals i si té en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Els guardons es lliuraran al mes d’octubre en el marc de l’acte de commemoració del 40è aniversari de l’ACM, l’entitat municipalista de referència a Catalunya i que engloba a més d’un miler d’ens locals catalans associats.

Redacció

- Anunci -
- Anunci -

Més articles

- Anunci -

Actualitat

- Anunci -
- Anunci -